EEM Groepenkasten

Rosa Da Silva in musical De Tweeling

bruna literair cafe klazienaveen rosa da silvaKlazienaveen – Rosa Da Silva is vanaf 11 oktober te bewonderen als Lotte in de musical De Tweeling. Na haar rol van Anne Frank in het theaterstuk Anne wederom een rol in een oorlogsdrama, maar de vrouwen zijn ook te zien in gelukkiger tijden.

Rosa (28), opgegroeid in Klazienaveen, geeft aan gecharmeerd te zijn van het boek en daarom auditie had gedaan. Het gaat wel weer over oorlog, maar het is een heel ander verhaal en bovendien is het een musical. Als Anne Frank was ze tijdens 300 voorstellingen, 13 maanden lang, bijna 3 uur per voorstelling aan het woord, terwijl er in De Tweeling veel meer groepsscènes zitten en de beide zussen elkaar ook na de oorlog ontmoeten. Heel iets anders dus dan Anne.

De Tweeling

De muziek van De Tweeling, een soort popmuziek, is geschreven door Ilse DeLange en JB Meijers samen met Daniël Lohues. De gesproken teksten zijn van Kees Prins en Frank Ketelaar.

Vorig jaar oktober deed Rosa de auditie voor De Tweeling. Toen ze de rol kreeg heeft ze besloten om in mei van dit jaar te stoppen met Anne, omdat ze tussendoor ook even tijd voor haar zelf wou en eventjes op vakantie wou voordat ze weer de oorlog in ging.

(Bron: Dagblad van het Noorden)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top