EEM Groepenkasten

Rosa Da Silva stopt als ANNE

rosa da silva anne frankAmsterdam/Klazienaveen – Oud-Klazienaveense Rosa da Silva stopt in mei met de rol van Anne Frank in de theatervoorstelling ANNE. Zij wordt daarbij opgevolgd door musicalactrice Sjoukje Hoogma, die in de eerste voorstelling de rol van Hanneli Goslar, de vriendin van Anne, speelde.

Sjoukje Hoogma

Hoogma studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademi. Eerder was ze ook al te zien in de musical ‘Hij gelooft in mij’. Aanvankelijk deed ze auditie voor de rol van Anne, maar deze hoofdrol zag ze toen aan haar neus voorbij gaan. Ze kreeg toen de bijrol van Henneli Goslar, de beste vriendin van Anne Frank. Wel mocht ze toen af en toe invallen voor de rol van Anne, waarmee ze ondertussen dus al bekend is. Hoogma heeft de rol van Anne al 2 keer mogen spelen en ze vindt dat heerlijk om te doen. “Ik kan dan echt weer even puber zijn. Toen mijn moeder mij Anne zag spelen zag ze ook echt veel van mijn karakter als puber terug. Dat dromerige en drukke, dat maakt de rol van Anne zo leuk.”, aldus Hoogma.

Rosa da Silva

Rosa da Silva stopt met de rol van Anne Frank, omdat ze aan een ander project gaat werken. Sjoukje Hoogma was daarom gevraagd om haar rol over te nemen. Regisseur Theu boermans ziet in Sjoukje ook wel een goede Anne.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top