EEM Groepenkasten

VerhalenFestival Klazienaveen Vroeger & Nu

Klazienaveen Vroeger & Nu - ScholtenskanaalKlazienaveen – Klazienaveen staat van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 mei volledig in het teken van het eigen erfgoed. Zowel in 4 buurthuizen van dinsdag 17 t/m vrijdag 20 mei als op zaterdag 21 mei in het Esdal College worden verschillende kanten van het lokale erfgoed belicht. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor het publiek.

Artistiek Klazienaveen

Het begon met het idee van de Stichting Erfgoednetwerk Emmen om rondom de jaarlijkse Artistieke Markt erfgoedactiviteiten te organiseren. Dit omdat Klazienaveen, het grootste buitendorp van de gemeente Emmen, geen eigen historische vereniging of werkgroep kende. Er werden contacten gelegd met lokale initiatieven en organisaties om door middel van verschillende historische activiteiten rondom Artistiek Klazienaveen te komen tot een historische vereniging of werkgroep. Een en ander verliep zo voorspoedig dat vooruitlopend op het gestelde doel een historische werkgroep al gerealiseerd is, namelijk de Werkgroep Historisch Klazienaveen. Er waren onlangs al 2 uitverkochte avonden in het Esdal College waarbij Gerrie van der Veen (lokaal amateurhistoricus) Oud Klazienaveen liet herleven door middel van een zeer uitgebreide fotoshow over het dorp. Deze activiteit wordt nu gevolgd door 4 historische activiteiten in 4 buurthuizen afgerond met een speciale avond over Klazienaveen in het Esdal College onder de noemer Verhalenfestival Klazienaveen Vroeger & Nu.

Van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 mei 2016

Dinsdag 17 mei wordt de spits afgebeten in buurthuis Het Hoekje met als onderwerp ‘Rademakers Gieterij BV’. Woensdag 18 mei volgt buurthuis De Molen met als thema ’10 jaar na de renovatie’, donderdag 19 mei is buurthuis Het Kruidenveld aan de beurt met ‘de geschiedenis van de fa. Scholten’ en op vrijdag 20 mei is het thema ‘Sportdorp Klazienaveen’ in buurthuis Noorderbreedte. Alle middagen zijn er doorlopende foto-exposities en ’s avonds zijn er muzikale omlijstingen met verschillende koren. Toegang voor alle activiteiten is gratis.

Zaterdag 21 mei is er overdag de jaarlijkse Artistieke markt in het centrum in combinatie met een grote en ook bijzondere boekenmarkt. De omvang is rond de 60 kramen. Ook hierbij omlijstende muzikale activiteiten met medewerking van onder meer Fanfaron en Busscher Drums. ’s Avonds is er nog een extra koopavond en een Oldtimershow.

Totaalprogramma in het Esdal College

Zaterdagavond 21 mei wordt de historische week afgesloten met een totaalprogramma in het Esdal College waarbij verhalen over Klazienaveen centraal staan. Onder de vlag van het project Memory Lane zijn er gefilmde interviews met (oud) Klazienaveners, zijn er live-interviews met huidige Klazienaveners, Fanfaron treedt op, Gerrie van der Veen presenteert zijn Klazienaveenlied, er zijn dichters, ook jongeren die het project Guerilla Poëzie toelichten en ook op deze avond is er een foto-expositie over Klazienaveen Vroeger & Nu. De presentatie van deze avond is in handen van Roelof Keen en Jans Jagt. Aanvang: 19.30 uur. Toegang gratis.

Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door ‘ Van Goede Grond’ / Emmen Culturele Drentse Gemeente 2015/16 en de organisatie is een samenwerkingsverband tussen de Werkgroep Historisch Klazienaveen, Stichting Erfgoednetwerk Emmen, De Kunstbeweging, Stichting Narare, lokale ondernemers en de 4 deelnemende buurthuizen.

emmen culturele gemeente 2015 2016Logo-Historisch-Klazienaveenerfgoednetwerkde kunstbeweging logostichting narare

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top