EEM Groepenkasten

10 Maanden cel voor ‘plaag van de maatschappij’ uit Zwartemeer

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakZwartemeer – Een 23-jarige man uit Zwartemeer, door de Officier van Justitie een ‘plaag van de maatschappij’ genoemd, moet 10 maanden de cel in.

De officier eiste vrijdag 4 weken cel voor een auto-inbraak in Groningen. Daarnaast hangt de man nog een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van 9 maanden boven het hoofd. Als het aan Justitie ligt, moet de man ook deze straf uitzitten.

Bestelbus

Eind januari brak de man in in een bestelbus welke geparkeerd stond aan het Zuiderpark in Groningen. De Zwartemeerder haalde een rugzak met een zaklamp, spanbanden en een veiligheidshesje uit de bus.

Getuigen van de kraak belden de politie, die even later de man kon oppakken. In een zijvak van de rugzak zaten nog glassplinters van de inbraak in de bus. De eigenaar van de bus deed aangifte.

Drugs

De Zwartemeerder kon zich niets van de inbraak in de bus herinneren, omdat hij allerlei soorten drugs door elkaar zou hebben gebruikt. Dat verklaarde hij op het politiebureau.

Volgens de officier laat de man alle hulp die hij heeft gekregen om aan zijn verslaving te werken schieten . “Het is een plaag van de maatschappij.”, aldus de officier. De officier eiste dat de man zowel de 4 weken als de 9 maanden voorwaardelijk moet brommen.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top