EEM Groepenkasten

Genieten van Kunst en portretten tekenen tijdens expositie in Noorderbreedte

Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016 Klazienaveen – De expositie van Klazienaveense basisschoolkinderen in de Noorderbreedte op woensdag 22 juni 2016 was een groot succes. Vele kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden kwamen de kunsten van de kinderen bewonderen en lieten hun portretten tekenen door de kunstenaars van Avierkoerier.

Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016

‘Bij ons thuis’

De afgelopen weken hebben de kinderen van 6 verschillende basisscholen zich verdiept in het erfgoed van Klazienaveen. In het kader van Artistiek Klazienaveen is dit project opgezet, samen met het Verhalenfestival, GuerillaPoëzie en de artistieke markt.

Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016

Klik hier voor alle foto’s van deze expositie.

Lees ook: Expositie van Klazienaveense kids in Noorderbreedte

De erfgoedvrijwilligers van Historisch Klazienaveen en van Stichting Erfgoed Netwerk bespraken verschillende thema’s rondom het hoofdthema ‘Bij ons thuis’. In groep 1 en 2 ging het over het vinden van de weg en de herkenningspunten van Klazienaveen. In groep 3 en 4 hebben de leerlingen zich verdiept in het speelgoed van vroeger. In groep 5 en 6 kwam de Drentse taal voorbij, waarvan de kinderen Kletskoppen hebben gemaakt. Dat zijn kop en schotel met Drentse woorden en een portretje van opa en oma. Groep 7 en 8 leerde aan de hand van het verhaal van Tjakko zelf een verhaal schrijven.

Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016 - 01

Avierkoerier

De AvierKoerier is een interactief snelteken collectief. Omdat de AvierKoerier over een grote database kunstenaars beschikt zijn de mogelijkheden eindeloos.
Iedere kunstenaar heeft zijn eigen specialisme: Abstract expressionistisch, (semi-)realistisch, comic, etcetera, etcetera.

Tijdens de expositie van de Klazienaveense Kids, ‘Bij Ons Thuis’, kan iedereen een portret laken maken. Voor de kinderen is er gelegenheid om ook zelf een leuk portret te tekenen.

Lees ook: Avierkoerier tekent snelportretten tijdens Expositie van Klazienaveense kids in Noorderbreedte

Kijk voor meer informatie over Avierkoerier op www.avierkoerier.nl of op www.facebook.com/avierkoerier.

Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016 - 03

Vragen of informatie

Voor vragen en informatie kun je mailen naar suzanne.kleine@dekunstbeweging.nl of bellen naar 06 – 51 16 84 31!

Foto’s

Klik hier voor de foto’s van deze expositie.

Hieronder alvast een voorproefje.

Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016 - 04 Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016 - 09 Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016 - 08 Expositie Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 22-06-2016 - 07

“Bij Ons Thuis”

Het project “Bij Ons Thuis” is een samenwerking tussen de Brede School, De Kunstbeweging, Stichting Erfgoed Netwerk en Werkgroep Historisch Klazienaveen.

Logo-Historisch-Klazienaveen de kunstbeweging logo emmen culturele gemeente 2015 2016 erfgoednetwerk

emmen maak het mee logoBack To Top