EEM Groepenkasten

12AM, de nieuwe muzikale sensatie uit Klazienaveen

12am klazienaveen 2016Klazienaveen – Klazienaveen is sinds enkele maanden weer een fantastische band rijker: 12AM. Op 2 oktober jl. was de band al te bewonderen tijdens Walk4Energy. Binnenkort gaan we nog veel meer van ze horen.

12AM bestaat uit de neven Tim Klaver (23) en Aron Klaver (19) en de broers Stefan de Roo (21) en Danny de Roo (16).

De band bestaat in deze formatie ongeveer 6 maanden en is eigenlijk een samenvoeging van 2 formaties bij elkaar. Tim en Aron zaten al in de band, daar is eerst Stefan bij gekomen en net voor de zomervakantie Danny. De naam ’12AM’ is gekozen, omdat 12AM staat voor het begin van een nieuwe dag, een nieuwe start. “Het is een nieuw begin voor ons allemaal. Bovendien is het lekker kort en krachtig.”, aldus Tim.

12am klazienaveen 2016

Vlnr: Stefan, Aron, Danny, Tim, en in het midden hun nieuwe backdrop

Perfectionisten

De jongens zijn momenteel bezig met het opnemen van enkele demo’s in de eigen studio annex oefenruimte. Hiermee willen ze de band promoten en de mensen laten horen wat ze kunnen. Ze hebben inmiddels al enkele keren opgetreden, waaronder op het wandelfestijn Walk4Energy in Oranjedorp.

“Wij zijn heel perfectionistisch!”, aldus Stefan. “Wij blijven oefenen en inspelen, zodat we nog beter worden en alles kunnen perfectioneren.” “Wij willen niets aan het toeval overlaten. We zijn gigantisch veel aan het oefenen.”, vullen de andere jongens aan.

12am klazienaveen 2016

12AM tijdens Walk4Energy

Brede stijl van rockmuziek

“Wij willen nieuwe rockmuziek laten horen, maar dan heel breed, zodat er altijd iets tussen zit wat iemand leuk vind.”, vervolgt Tim. “Wij willen de mensen een nieuwe indruk geven van de brede stijl van de rockmuziek. Voor elk wat wils, heel divers.”

Nieuwe nummers worden heel veel geoefend, zodat alles klopt. “Als het niet helemaal klopt, spelen we het niet.”, gaat Tim verder. “Wij willen het nummer niet vormen tijdens het spelen. Het moet vooraf al helemaal rond zijn, helemaal af!”

“Op dit moment zijn we bezig 3 demo’s op te nemen. Drie totaal verschillende nummers waaraan de mensen kunnen horen wat wij allemaal kunnen, waarin ze ons streven, onze verscheidenheid kunnen horen. Die nummers gaan we dan verspreiden via Soundcloud, Facebook en eventueel YouTube.”, zegt Stefan.

12am klazienaveen 2016

Aron en Tim tijdens de opname’s van de demo’s

Eigen nummers en covers

12AM speelt voornamelijk eigen nummers, maar ook diverse covers. “De covers spelen we vooral om de mensen iets bekends te geven. De mensen willen op een feestje toch graag meezingen. De covers die we spelen houden hun eigen waarde. Daar worden wij zelf ook beter van. We leggen de lat steeds hoger.”, aldus de bandleden in koor. “Het lijkt ons gaaf om straks een keer op een echt groot festival te spelen. Ziggo Dome, here we come! Dat laatste is natuurlijk een grapje, maar we proberen er wel het meeste uit te halen. We zijn gemotiveerd genoeg om grote stappen te zetten.”

12am klazienaveen 2016

Nieuwe backdrop

Naast een perfect stukje muziek wil het oog natuurlijk ook wat. Om het geheel af te maken speelt 12AM in nette pakken in Oud-Engelse stijl, beetje jaren ’50-achtig.

Het enige wat eigenlijk nog miste, was een leuke backdrop, een banner op de achtergrond. Die heeft de band sinds afgelopen zondag inmiddels ook. Daar waren ze maar wat blij mee toen ze die kregen uitgereikt. Een perfect stukje rock ’n roll in de breedste zin van het woord, kleding in Oud-Engelse jaren ’50 stijl en een prachtige banner op de achtergrond. Wat wil je nog meer?

Wil je meer weten over of contact opnemen met deze fantastische band? Kijk dan eens op hun Facebookpagina 12AM. Daar zijn binnenkort ook de demo’s te beluisteren.

12am klazienaveen 2016

Danny tijdens de opnames

12am klazienaveen 2016

12am klazienaveen 2016

De nieuwe backdrop is direct opgehangen

12am klazienaveen 2016

De opnames zijn in volle gang

12am klazienaveen 2016

Tijdens Walk4Energy

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top