EEM Groepenkasten

15-Jarige Matthijs Valentin duikt kanaal in en redt ree *UPDATE*

dierenambulanceKlazienaveen – De 15-jarige Matthijs Valentin uit Klazienaveen heeft vanmiddag met een duik in het ijskoude water een ree van een gewisse verdrinkingsdood gered.

Zo tegen vier uur vanmiddag raakte er ter hoogte van de Aldi aan de Langestraat een ree te water. Omstanders hadden al tevergeefs geprobeerd het totaal uitgeputte dier uit het water te krijgen, maar slaagden er niet in. In een laatste poging om het diertje te redden van de verdrinkingsdood sprong Matthijs het ijskoude water in.

Gereanimeerd

Met deze laatste poging lukte het de dappere jongeman om de ree naar de walkant te krijgen. Hier werd het diertje en de heldhaftige Klazienavener door omstanders op het droge geholpen. Na te zijn gereanimeerd is de ree in kritieke toestand door de dierenambulance overgebracht naar een dierenarts. Hoe het op dit moment met de ree gaat is onbekend.

*UPDATE*

Hier een update over de ree die te water was geraakt eerder vandaag in Klazienaveen. We hebben de ree met een hartslag afgevoerd maar de toestand van het dier was inderdaad kritiek. Onderweg naar de dierenarts is de ree helaas overleden, aldus Nick Schoenmaker van de Dierenambulance Zuid-Oost Drenthe. Nick besluit met : Wij vinden Matthijs een echte held!

Twee meldingen

De brandweer van Klazienaveen kreeg vanmiddag in een kort tijdsbestek twee verschillende meldingen dat er reeën in nood verkeerden. Aan de Mr. Ovingstraat bleek er een ree vast te zitten in een hek. De brandweermensen wisten het dier te bevrijden en hebben het naar het Oosterbos gebracht en het daar de vrijheid terug gegeven.

(Bron: Newspower.nl)Back To Top