EEM Groepenkasten

180 uur werkstraf voor mishandeling in Zwartemeer

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakZwartemeer/Assen – Een man uit Zwartemeer is door de rechter in Assen veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk, voor ernstige mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot.

Het 22-jarige slachtoffer heeft blijvend beenletsel overgehouden aan het geweld. De rechter kent hem een schadevergoeding van bijna € 4.000 toe.

Op 3 plekken gebroken

Het slachtoffer werd in juli 2015 op een feest aangevallen door de 22-jarige verdachte en zijn 48-jarige oom. Het slachtoffer zou een familielid van hen een duw hebben gegeven. Het slachtoffer kreeg daarop rake klappen en trappen en belandde op de grond. Na de mishandeling bleek zijn been op 3 plekken gebroken te zijn. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en moest vervolgens maandenlang revalideren

Opnieuw aangevallen

Begin januari 2016 kon hij net weer een beetje lopen, echter wel met behulp van krukken. Toen werd hij op straat opnieuw door de 22-jarige man aangevallen. Hierbij liep het slachtoffer gescheurde kniebanden op. Ondertussen viel de moeder van de agressieve man de vriendin van het slachtoffer aan. De 49-jarige vrouw wilde verhaal halen, verklaarde zij later, omdat het slachtoffer en zijn vriendin haar het leven zuur zouden maken.

De 49-jarige vrouw kreeg een werkstraf van 40 uur opgelegd. De 48-jarige oom, eveneens uit Zwartemeer, die bij het eerste incident betrokken was, werd veroordeeld tot 80 uur werkstraf.

De opgelegde straffen zijn conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top