EEM Groepenkasten

19-Jarige Klazienavener cel in voor autodiefstal en inbraak

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen – Een 19-jarige Klazienavener is door de rechtbank veroordeeld tot 9 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk, voor het plegen van 5 diefstallen van auto’s en 2 bedrijfsinbraken.

De Klazienavener had tot nu toe geen strafblad. De politierechter heeft daar rekening mee gehouden, anders was de straf hoger uitgevallen. Een 36-jarige man uit Nieuw-Dordrecht kreeg 5 maanden celstraf voor 5 diefstallen.

Heling

De gestolen wagens werden verkocht aan een 27-jarige man uit Zwiggelte, die daarvan de onderdelen verkocht. Hij kreeg 47 dagen cel voor heling. Die heeft hij inmiddels in voorarrest uitgezeten. Wel moet hij nog een eerder opgelegde werkstraf van 60 uur verrichten, omdat hij tijdens zijn proeftijd opnieuw de fout in ging.

Hulpjes

Deze 3 mannen bleken de handlangers te zijn van 2 halfbroers van 42 en 45 jaar uit Nieuw-Weerdinge en Emmen. Zij kregen op 7 juni een celstraf van 8 maanden opgelegd. Vanaf augustus vorig jaren reden deze broers rond. Zodra zij een auto vonden die ze wilden telen schakelden zij hun hulpjes in. Die sleepten vervolgens de auto’s met een oplegger weg.

Tegen de lamp

Op 7 oktober vorig jaar liepen de dieven tegen de lamp op een carpoolplaats bij Wachtum. Voorbijgangers zagen de diefstal, waardoor de mannen er vandoor gingen. De voorbijgangers konden echter nog wel hun kenteken noteren. De politie kwam aan de hand daarvan uit bij een loods aan de Nijverheidsstraat in Emmen. Naast enkele gestolen wagens troffen zij daar ook de autoambulance en de druk werkende handlangers aan.

In de loods bevond zich ook een 26-jarige man uit Erm. Omdat de reclassering nog een rapport moet opstellen heeft de politierechter de zaak tegen hem uitgesteld. De rol van zijn 18-jarige vriendin, ook uit Erm, was volgens de politierechter te gering voor een veroordeling. Zij werd vrijgesproken.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top