EEM Groepenkasten

19-Jarige Klazienavener Cody Hidding in de voetsporen van Tiësto en Hardwell

cody hiddingKlazienaveen – De 19-jarige dj Cody Hidding, alias DJ Lawss uit Klazienaveen kan het zelf nog niet geloven. Hij is met zijn eerste uitgebrachte track vanuit het niets in de Hard Dance Top 100 van de Amerikaanse website Beatport terechtgekomen.

“Twee jaar geleden kwamen er voor de winkel dj-draaitafels binnen die getest moesten worden en mijn ouders vroegen of ik dat wilde doen. En dat is goed bevallen.”, zegt Cody. Pas een jaar is de jonge dj, zoon van muziekschool en -winkel Hidding in Klazienaveen, serieus bezig met Hard Dance. De eerste track ‘Our World’ werd 30 december uitgebracht door het Nederlandse label Wolfrage Recordings en kwam op nieuwjaarsdag binnen op nummer 93.cody hidding ranglijst-1

Eergisteren, op 4 januari was het nummer ‘Our World’ al gestegen naar plek 66, 27+ in één dag!top 100 lijst, cody hidding En dat in die Top 100 lijst voor het wat stevigere Dance-werk tussen allemaal grote namen als Hardwell, Headhunterz, Noisecontrollers en Yellow Claw. “Ik had dit nooit verwacht.”, zegt Cody. “Het is mijn allereerste track en ik ben een onbekende dj, maar blijkbaar zien die platenlabels er wel wat in.”

De 19-jarige Hidding is ben al van kleins af aan met muziek bezig. Op zijn vierde is hij begonnen met drummen en op zijn elfde kwam de piano erbij. Alle genres zijn al door hem gespeeld, van klassiek tot pop. Pas sinds een half jaar draait hij als dj op festivals en in clubs. Eén van de grootste discotheken van Duitsland, Update in Meppen, heeft hem zojuist geboekt voor een optreden.

Lars van de Veen

Op zijn debuuttrack ‘Our World’ neemt een andere Klazienavener, een vriend van Cody, de 18-jarige Lars van der Veen, de zangpartij voor zijn rekening. “Lars heeft al 10 jaar zangles bij Muziekschool Hidding. De melodie is door mij geschreven en de tekst door Lars.”

Binnenkort verschijnt bij Wolfrage een tweede track, hoe dat verder gaat is afwachten. Vaak helpt het als bekende dj’s tracks van een beginnende collega laten horen in hun show. Wat dat betreft gaat het goed, zegt de kersverse dj. “Brennan Heart en Noisecontrollers hebben mijn track al gedraaid.” Natuurlijk hoopt hij in de voetsporen van dj’s als Hardwell en Tiësto te kunnen treden. “Maar ik wil mensen vooral blij maken met mijn muziek. Daar doe je het voor.”

(Bron: Cody Hidding/DvhN.nl)Back To Top