EEM Groepenkasten

2,5 Jaar cel geëist tegen verliefde brandstichter

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen – Voor het gooien van een molotovcocktail door het raam van een woning in Klazienaveen heeft het Openbaar Ministerie 2,5 jaar cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 44-jarige Klazienavener.

Het gebeurde in de nacht van 18 september. Bewoners aan de Kloostermanswijk werden wakker door het gerinkel van glas. Toen ze beneden kwamen, bleek er een brandende fles op hun bank in de woonkamer te liggen. Met een kussen hebben ze het vuur weten te doven. Op de bank lag een fles een brandende vloeistof en daarin een stuk stof.

Dronken

De politie was bij de slachtoffers, toen de 44-jarige man langs fietste. De man was dronken en had een honkbalknuppel bij zich. De man werd aangehouden en bleek glassplinters, een briefje met het adres van de slachtoffers en een zelfde stuk stof als in de molotovcocktail zat in zijn jaszak te hebben.

De man heeft zijn daad nooit bekend, omdat hij zich niks meer van die nacht kan herinneren. Hij weet alleen nog dat hij naar het bos is gegaan om te drinken. Het OM acht bewezen dat hij de dader is.

Ware liefde

De Klazienavener had aangegeven dat hij gefrustreerd was, omdat hij nog geen vriendin had, terwijl hij 16 jaar geleden wel de ware liefde had ontmoet. Daarom was hij zich gaan bezatten. De man had die vrouw 2 keer gezien in Klazienaveen. De 2e keer zou zij hem hebben gezoend en hem hebben beloofd dat alles goed zou komen. De man heeft haar echter nooit meer gezien en was daarom kwaad op de vrouw.

Hij wilde haar spreken, dus besloot haar te gaan zoeken. Hij zocht alle adressen op in Klazienaveen van mensen met dezelfde achternaam. Op die manier kwam hij ook aan het adres van de slachtoffers.

Fantasie

De rechters hebben de man meerdere malen gevraagd of de vrouw wel echt bestond of dat het misschien fantasie was. De man wist het echter zeker. Omdat hij drankverslaafd is en aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt, is de man verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Anders aflopen

De slachtoffers hebben aangegeven de man niet te kennen. Volgens de officier van justitie hebben de slachtoffers geluk gehad dat ze wakker zijn geworden van het glasgerinkel en daardoor op tijd bij de brand konden zijn, want anders had dit heel anders kunnen aflopen.

(Bron: emmen.nu)Back To Top