EEM Groepenkasten

25 maart gratis compost voor inwoners gemeente Emmen

compost is goed voor de tuin gratis gemeente emmenRegio – Inwoners van de gemeente Emmen kunnen ook dit jaar gratis compost voor hun tuin ophalen. Dit kan op zaterdag 25 maart op de locatie Bartholomeus Diasstraat. Dit is het voormalig gemeentelijk composteerterrein, naast de Area Milieustraat. Van 8.30 tot 16.00 kunnen inwoners compost ophalen.

Voorwaarden

Per huishouden wordt maximaal één aanhangwagen beschikbaar gesteld. Het advies is om de volle aanhangwagen af te dekken. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan. Het gratis compost kan ook in plastic zakken of emmers worden geschept. Neem hiervoor zelf materialen mee. De gratis compostdag wordt mede mogelijk gemaakt door afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster en de Zuidema Groep in Hoogeveen.

Compost is goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Algemeen


Back To Top