EEM Groepenkasten

26-jarige Klazienavener krijgt 60 uur voorwaardelijk

Rechter, Rechtbank, Assen,Klazienaveen – Voor het bedreigen van een medewerker van de Sociale Dienst van de gemeente Emmen en het in het gezicht slaan van zijn buurman heeft een 26-jarige man uit Klazienaveen een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur opgelegd gekregen.

Volgens de man leed hij onder veel stress, omdat zijn bouwbedrijf eind vorig jaar in zwaar weer was gekomen. Hij kreeg daarna een paar keer een aanvaring met een klantmanager van de Sociale Dienst over de mogelijkheden om weer een opleiding te volgen. Dit liep zo hoog op, dat hij de man een keer heeft gedreigd hem na het werk op te zullen wachten. Later heeft hij nog tegen 2 collega’s van de man verteld dat hij hem zou opzoeken en in stukken zou snijden.

In het gezicht geslagen

In juni dit jaar moest de buurman van de Klazienavener het ontgelden. Ze kregen ruzie over het knippen van de heg. Volgens de 26-jarige Klazienavener heeft zijn buurman hem toen in het gezicht gespuugd. Dat pikte hij niet en heeft zijn buurman vervolgens in het gezicht geslagen.

Genoeg gestraft

De rechter was van mening dat een voorwaardelijke straf als waarschuwing genoeg was. De Sociale Dienst heeft hem ook al gestraft door hem 2 keer op zijn uitkering te korten. Ook mag hij niet meer bellen met de Sociale Dienst of langskomen, alleen nog maar schriftelijk contact opnemen. De rechter was van mening dat de man daardoor al genoeg gestraft was.

Inmiddels gaat het beter met de man.Back To Top