EEM Groepenkasten

26 november: wintergasten in het Bargerveen

meeting nature erik bloeming bargerveen vogelsZwartemeer – Zondag 26 november is er weer een prachtige winterwandeling naar de wintergasten door het Bargerveen. Aanschouw tienduizenden vogels nu met eigen ogen!

Tienduizenden vogels

Een pittige winterwandeling onder leiding van gids Erik Bloeming van Staatsbosbeheer het Veenland door de prachtige, schijnbaar geheel verlaten winternatuur van het Bargerveen. Maar schijn bedriegt! In de schemering komen vanuit alle windrichtingen diverse groepen vogels, waaronder enkele tienduizenden ganzen het gebied invliegen om te overnachten in het stille en veilige hoogveen. Een spannende excursie, wel een beetje afhankelijk van het weer, maar zeker geschikt voor zowel jong als oud.

Tip: doe dichte, warme kleding en stevige schoenen aan en vergeet zeker je camera en/of je verrekijker niet!

Het beginpunt van de wandeling is bij Staatsbosbeheer Het Veenland aan de Kamerlingswijk 83 OZ in Zwartemeer. De wandeling duurt van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur en kost slechts € 4,00. Kinderen tot 14 jaar kunnen gratis meewandelen.

Kijk voor meer informatie op www.meetingnature.nl.

Aanmelden

Wil jij ook meewandelen? Meld je dan van te voren wel even aan bij Erik Bloeming via e-mail: e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel 06 – 53 19 93 89.

Wat: Winterwandeling Bargerveen naar 10-duizenden vogels
Waar: Bargerveen, Staatsbosbeheer, Kamerlingswijk 83 OZ, Zwartemeer
Wanneer: Zondag 26 november 2017 van 14.00 tot 17.00 uur

(Foto: meetingnature.nl)

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top