EEM Groepenkasten

27-jarige man veroordeeld tot opname in verslavingskliniek

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakEmmen/Klazienaveen – Een 27-jarige Emmenaar is veroordeeld tot een verplichte opname in een verslavingskliniek. In zijn auto werden bijna 37 gram van de partydruk ghb en 56 xtc-pillen gevonden.

De verdachte verklaarde bij de politierechter dat hij geen drugsdealer is, maar dat hij die spullen voor eigen gebruik had. “Ik kocht voor mijzelf en ook voor mijn vriendengroep. Zo kon ik kosten besparen.”, aldus de man.

Uithuiszetting

De drugs zijn in januari vorig jaar bij een verkeerscontrole in de auto van de man gevonden. De man is ghb-verslaafd en produceerde de vloeibare drugs zelf in huis. Nadat hij uit zijn woning in Klazienaveen werd gezet, ging hij tijdelijk bij zijn oom wonen. “Ik moest de drugs daarom in mijn auto bewaren.”, verklaarde hij.

Inmiddels woont de man bij zijn vader in Emmen. Via de reclassering heeft hij hulpverlening gekregen. De man heeft al meerdere keren tevergeefs geprobeerd van zijn ghb-verslaving af te komen. “Als ik een tegenslag heb, grijp ik weer naar de ghb.” De reclassering vindt dat de man naar een verslavingskliniek moet. Hij wil dat zelf ook.

Officier van justitie

De officier van justitie liet weten dat er ook 900 drugszakjes, weegschalen en spullen die nodig zijn voor de productie van ghb in de auto van de man zijn gevonden. Volgens de officier profiteert de man ook van andermans verslaving.

De man is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en verplichte opname in een verslavingskliniek.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top