EEM Groepenkasten

2GetThere nu ook in ZO Drenthe

2GetThere ZO Drenthe Klazienaveen

Regio – Per december 2014 is het project 2GetThere in ZO Drenthe gestart onder het convenant voortijdig school verlaten in de regio en het Actieplan Jeugdwerkloosheid. Wethouder Arends van de gemeente Emmen, die nauw betrokken is bij het project, treedt op als ambassadeur. Linda Westendorp is projectleider.

2GetThere is een project gericht op groei, voor en door jongeren. Jongeren worden opgeleid tot jongerencoach. Zij coachen op hun beurt jongeren uit hun eigen omgeving en hun eigen netwerk naar school, werk of een combinatie van beide.

Succesvol

In Arnhem wordt het project 2GetThere sinds 2010 succesvol uitgevoerd. De aanpak is o.a. erkend als één van de drie best practices in de wereld op het gebied van bestrijding van jeugdwerkloosheid door de International Labour Organisation, ILO (dec. 2013) en uitgeroepen tot FNV jong lenteheld 2014 waarbij FNV pleit voor landelijke uitrol van het project.

Vernieuwend

Het project is vernieuwend in haar ‘peer-to-peer’ aanpak.
Iedere jongere van 12 t/m 27 jaar kan bij een jongerencoach terecht. Kies je eigen jongerencoach via de website www.2gettherecoaching.nl

Brugfunctie

Wij werken outreachend en vervullen een brugfunctie naar instanties, school of werk.
Soms is een luisterend oor voldoende. Als het nodig is dat een jongerencoach van 2GetThere een hele ochtend tijd maakt voor een jongere om zaken op de rit te krijgen, mee te gaan naar afspraken, inzicht en motivatie te ontwikkelen, dan kan dat! We kijken naar wat de jongere in kwestie op dat moment nodig heeft om uiteindelijk zelf verder te kunnen. Jongeren hebben hiermee een toegankelijk en flexibel bereikbaar aanspreekpunt. Iemand die met ze meeloopt en hen geruststelt.

Het doel van het project is stimuleren van zelfredzaamheid, het nemen van eigen verantwoordelijkheid, eigen kracht en persoonlijke groei bij jongeren. Praktisch doel is het terugleiden van jongeren naar school, werk of een combinatie van beiden en schooluitval voorkomen.

Jouw eigen coach

2GetThere ZO Drenthe is enthousiast van start gegaan; er zijn momenteel 5 coaches actief. Dat zijn (over bovenstaande foto van links naar rechts): Imara Lunow, Frank Hollander, Meriyem Fruchnicht, Sander Zuidema en Leonie Ten Velde.

Iedereen kan zich aanmelden

Wij hopen dat we zoveel mogelijk jongeren kunnen bereiken via verschillende netwerken, maar ook door jongeren zelf die zich aanmelden via de website. Iedereen kan wel een “maatje” gebruiken! Meld je aan! Door te bellen, te mailen, of simpelweg door een whatsapp berichtje te sturen!

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten? Kijk dan eens op:Back To Top