EEM Groepenkasten

2GetThere Werkt!

2getthere coaches  2016Regio – De jongerencoaches van 2GetThere zijn ruim een jaar actief in de regio Zuid Oost Drenthe. De resulten liegen er niet om:

In het jaar 2015 hebben wij 150 jongeren bereikt en begeleid. Jongeren, die zichzelf hebben aangemeld, omdat ze hulp nodig hadden bij het vinden van de juiste studie, het vinden van een baan of een combinatie van beide. Ook vervulden wij voor een aantal van deze jongeren een brugfunctie naar hulpverlening. Jongeren melden zichzelf aan of werden doorverwezen door o.a. school of de gemeente, waar wij een goede samenwerking mee hebben. Het project kent een positief uitstroomresultaat van ruim 70% naar school en/of werk, het voorkomen van uitval of een brugfunctie naar hulp.

Voor langere tijd

In 2016 zal 2GetThere actief zijn in de regio’s Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. 2GetThere werkt! De ambitie is dan ook om het project voor langere tijd vast te leggen en wij hopen daarmee nog meer jongeren te kunnen helpen, dan het al overweldigende resultaat in 2015. Daarnaast merken we dat ook jongeren buiten de regio ZO-Drenthe zich aanmelden. Het zou mooi zijn om het project te kunnen uitbreiden naar andere gemeenten binnen de provincie Drenthe.

Ons team bestaat uit 8 jongerencoaches, met allemaal hun eigen achtergrond en aanpak, wat maakt dat jongeren van 12 t/m 27 jaar, kosteloos, een coach kunnen kiezen die bij hen past. Kies je eigen jongerencoach via de website www.2gettherecoaching.nl.

Laagdrempelig en makkelijk te bereiken

2getthere logoWij werken laagdrempelig. We zijn te bereiken via whatsapp en kunnen afspreken, daar waar de jongere wil. We nemen de tijd voor ze en kunnen zo nodig mee naar afspraken. We kijken naar wat de jongere in kwestie op dat moment nodig heeft om uiteindelijk zelf verder te kunnen. Jongeren hebben hiermee een toegankelijk en flexibel bereikbaar aanspreekpunt. Iemand die met ze meeloopt en hen geruststelt.

Doel

Het doel van het project is stimuleren van zelfredzaamheid, het nemen van eigen verantwoordelijkheid, eigen kracht en persoonlijke groei bij jongeren. Praktisch doel is het terugleiden van jongeren naar school, werk of een combinatie van beiden en schooluitval voorkomen.

Lees ook: 2GetThere nu ook in ZO-Drenthe

Wij hopen dat we zoveel mogelijk jongeren kunnen bereiken via verschillende netwerken, maar ook door jongeren zelf die zich aanmelden via de website. Iedereen kan wel een “maatje” gebruiken! Meld je aan! Door te bellen, te mailen, of simpelweg door een whatsapp berichtje te sturen!

Volg ons

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top