EEM Groepenkasten

3 Keer brons voor judoka’s Vos in Venray

Judo judovereniging Vos KlazienaveenKlazienaveen/Venray – Het Internationaal judo toernooi in Venray staat bekend om zijn grote in deelname en niveau. Het tweedaagse toernooi werd voor de 44e keer georganiseerd met meer dan 1500 deelnemers uit Europa en Azië.

In dit uitstekend georganiseerd toernooi konden de junioren dames van vereniging Vos heel goed meekomen.

Lois Klein

In de lichtste klasse verloor Lois Klein alleen van een Russin. De andere wedstrijden werden met overtuiging gewonnen. Met een fraaie en zware bronzen medaille kwam zij op het podium.

Floor Maats

Floor Maats was een gewichtsklasse hoger gegaan. Dat resulteerde in 3 knappe overwinningen. De wedstrijd om een finaleplaats werd ook goed begonnen. Met 2 waarschuwingen voor de tegenstander wegens buiten de mat stappen leek het op een overwinning af te gaan. Er kwam echter geen resultaat meer zodat er in een ‘golden score’ de winst moest komen. Helaas werd er op de rand van de mat een score behaald door de Belgische tegenstander. In de wedstrijd om de 3e plaats liet Floor het niet meer beslissing aankomen. Met een omstrengelingstechniek dwong zij de tegenstander tot aftikken en hiermee ook op het podium met de fraaie bronzen medaille.

Annabel Weber

Annabel Weber werd in een hogere gewichtsklasse als Floor ook 3e en zij eveneens op het podium met brons. Er werd alleen verloren van de latere winnaar Raspe. De andere wedstrijden werden knap gewonnen. In de wedstrijd om de 3e plaats won zij in 10 seconden.

Zeer tevreden

Met 3 keer brons gingen de judoka’s terug naar huis. Een goed resultaat, behaald op het sterkste toernooi in Nederland, daar mag je best trots op zijn. De coach was dan ook zeer tevreden.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top