EEM Groepenkasten

32e Drenthe Loopfestijn Marathon heren heeft een topbezetting!

drenthe loopfestijn

Foto: (C) MSL

Klazienaveen – De 32e Drenthe Loopfestijn Marathon heren heeft een topbezetting! Met de komst van Peter Naibei Kwalia krijgt het 32e Drenthe Loopfestijn een serieuze kandidaat bij om het parcoursrecord bij de marathon heren te verbeteren. Het parcoursrecord op de klassieke afstand staat op 2.16.44 door de Marokkaan Hicham el Barouki.

Winst

De Keniaan heeft een persoonlijk record van 2.12 en eindigde in de zware Marathon van Sint Petersburg op de 3e plaats in een tijd van 2.18. Naast Kwalia staan nog zes Kenianen aan de start die elkaar ongetwijfeld naar een prachtige tijd zullen stimuleren. Daarnaast is de komst zeker van de Marokkaan Mohammed Hajji. Hij won vijf keer achter elkaar de marathon van Malta in de snelste tijd van 2.14. Ook hij heeft de organisatie laten weten voor verbetering van het parcoursrecord te gaan, hij brengt een persoonlijke haas mee. Op voorhand een mooie wedstrijd op de straten in en rond Klazienaveen.

Klazienaveners

Nederlandse inbreng is er van Jay Sauer, Peter Bruinsma en Jannes Bosman uit Klazienaveen.

Start marathon

Het 32e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 31 mei. De start van de marathon is om 12.00 uur in het centrum van Klazienaveen. Inschrijving is nog mogelijk op zondag 31 mei op het marathonbureau op sportpark De Planeet.

Voor meer informatie: www.drentheloopfestijn.nl

Drenthe Loopfestijn


Back To Top