EEM Groepenkasten

4 mei Dodenherdenking in Klazienaveen bij de Purit

Dodenherdenking Klazienaveen 2016 Purit NoritKlazienaveen – Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Dodenherdenking plaats. Tijdens deze herdenking worden in het hele land 2 minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

De verschrikking van oorlog en geweld is ook niet voorbijgegaan aan Klazienaveen. Het is daarom goed om samen te gedenken en stil te staan bij onze vrijheid. Ook dit jaar gaat de Oecumenische werkgroep weer een herdenking organiseren.

Gedichten door de scholen

De organisatie wil graag een oproep doen aan de scholen om door de kinderen een gedicht te laten maken die ze willen voorlezen tijdens deze herdenking.

De gedichten of aanmeldingen kunnen via Albert Bruinewoud: albertbruinewoud@hotmail.com, of telefoon: 0591 314698. De werkgroep hoopt op een aantal mooie gedichten.

Lees ook: Indrukwekkende Dodenherdenking in Klazienaveen (Foto’s en Video)

Lees ook: 4 mei Dodenherdenking bij de Purit

Dodenherdenking Klazienaveen

De plechtigheid voorafgaande aan de 2 minuten stilte begint om 19.00 uur naast de loods van de Hobbyclub van de Purit aan de Mr. Ovingstraat. In een tent zullen gedichten worden gelezen, liederen gezongen en kaarsen worden ontstoken.

Het koor Care Free 16 zal enkele liederen zingen, Marc Bruinewoud zal op de piano enkele stukken spelen en er zullen enkele sprekers aanwezig zijn.

Aansluitend gaan we naar het monument van de Purit-slachtoffers aan de Noorderkeerkring, waar bloemen en kransen worden gelegd. Daarna, om 19.35 uur, gaan we in een stille tocht naar het kerkhof aan de Stellingstraat, waar we stil staan bij de monumenten van de Oorlogslachtoffers. Hier worden enkele gedichten gelezen en zal door de Gemeente Emmen enkele bloemstukken worden gelegd. Ook is er gelegenheid voor een ieder die wil om bloemen neer te leggen.

Er zal door Arnold Meyers passende stukken op de trompet worden gespeeld, waarna we 2 minuten stilte houden.

We sluiten af door gezamenlijk het Wilhelmus te zingen en verlaten daarna weer in stilte het kerkhof.

De tocht zal door de groep van SEVO verkeersregelaars begeleid worden.

Iedereen is welkom

Iedereen is van harte uitgenodigd, iedereen is welkom om deze openbare plechtigheid bij te wonen.

Namens de Oecumenische werkgroep Klazienaveen.

Dodenherdenking Klazienaveen 2016 Purit Norit

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top