EEM Groepenkasten

4 mei Dodenherdenking bij de Purit

dodenherdenking purit norit monument klazienaveen oorlogsslachtoffersKlazienaveen – Elk jaar op 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. Ook in Klazienaveen is er dit jaar weer een Dodenherdenking.

Tijdens de Nationale Dodenherdenking wordt in heel Nederland om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen om de Nederlandse oorlogsslachtoffers te herdenken. Ook Klazienaveen is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Daarom wordt ook dit jaar weer een Dodenherdenking gehouden bij de Norit loodsen in Klazienaveen.

2 Minuten stilte

De plechtigheid start om 19.00 uur bij de Norit loodsen, tegenover de Norit / Cabot aan de Mr. Overingstraat. Hier zullen sprekers van de Oecumenische Werkgroep Klazienaveen en van de gemeente Emmen een korte voordracht houden, terwijl het koor Fundament en pianist Marc Bruinewold voor de muzikale omlijsting zal zorgen. Vervolgens gaat de hele stoet naar de gedenksteen waar de namen van de 8 fabrieksarbeiders op staan die omkwamen door het geallieerde bombardement op 23 maart 1945.

Daarna gaat de hele stoet onder begeleiding van verkeersregelaarsgroep Sevo naar de oorlogsgraven op de RK begraafplaats aan de Stellingstraat. Na de Taptoe door de Gebroeders Weggemans zal om 20.00 uur 2 minuten stilte worden gehouden. Aansluitend volgt het Wilhelmus.

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top