EEM Groepenkasten

5 Tips tegen inbraak voor als je op vakantie gaat

inbreker inbrekers inbraak inbraken politie klazienaveenDe vakantie staat weer voor de deur. Vele Drenten trekken er de komende weken weer op voor hun welverdiende vakantie.

Niet iedereen gaat echter op vakantie. Inbrekers gaan juist aan het werk als jij op vakantie bent. Sterker nog, als jij geniet van je welverdiende vakantie maken inbrekers juist overuren.

Let daarom goed op en maak het ze niet makkelijk. De politie geeft 5 tips om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken. De tips lijken misschien logisch, maar worden, misschien juist omdat ze zo simpel zijn, vaak vergeten. Daarom is het volgens de politie toch ieder jaar weer nodig om deze tips te geven.

Tip 1: Let op als je aan het inpakken bent

Inbrekers gaan vaak van te voren op verkenning. Let dus daarom goed op als je bezig met met het inpakken van je auto en/of caravan. Vergeet ook niet alle ramen en deuren, ook boven, te sluiten.

Tip 2: Vertel je buren dat je op vakantie gaat

Het is belangrijk dat je buren weten dat je een tijdje niet thuis bent. Vraag ze of ze tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil willen houden. Het is bovendien aan te raden dat iemand regelmatig de deuren controleert of de nieuwste krant op tafel wil leggen. Laat overdag de gordijnen weer open doen, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Tip 3: Koop tijdschakelaars

Koop 1 of meer tijdschakelaars. Daarmee kun je 1 of meer lampen ’s avonds op bepaalde tijdstippen aan en weer uit doen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.

inbrekers inbreker inbraak tijdens vakantie

Tip 4: Geen vakantie-update op social media

Plaats geen leuke vakantiefoto’s en/of -verhalen als je op vakantie gaat of bent op social media, zoals Facebook, Instagram en Twitter. Vertel ook van te voren niet op social media dat je op vakantie gaat. Mensen plaatsen nou eenmaal graag vakantiefoto’s op social media, maar wacht daarmee tot je weer thuis bent. Inbreker houden ook social media in de gaten en weten op die manier precies wie er niet is.

Tip 5: Geen voicemail

Zeg in je voicemail niet dat je op vakantie bent. Inbrekers maken steeds vaker gebruik van dit slimme trucje. Ze bellen naar je huis, horen via de voicemail hoelang je op vakantie bent en hebben genoeg tijd om hun slag te slaan.Back To Top