EEM Groepenkasten

4 Tips over kofferbakmoord, slachtoffer bekende van politie

kofferbakdode auto mercedes opsporing verzochtKlazienaveen – Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie 4 tips binnengekregen over de moord op de 31-jarige man uit Klazienaveen.

Op vrijdag 31 maart 2017, om ongeveer 5.45 uur, zag een voorbijganger hoe een auto het Stieltjeskanaal in dreigde te zakken. Toen politie en reddingsdiensten ter plekke waren, vonden ze in de auto een slachtoffer van een dodelijk misdrijf. Het bleek te gaan om een 31-jarige man uit Klazienaveen, zo’n 20 minuten van de vindplek vandaan. Hij was op donderdag 30 maart voor het laatst levend gezien.

Mercedes

De auto waarin het lichaam werd aangetroffen, een wat oudere Mercedes-Benz 300SE, was van het slachtoffer zelf. Het kenteken van de niet-alledaagse wagen is PV-20-HT. Wie heeft deze Mercedes gezien tussen 20.00 uur op donderdagavond 30 maart en 5.45 uur op vrijdagochtend 31 maart? Dat hoeft niet per sé in de buurt van Coevorden of Klazienaveen te zijn.

kofferbakdode auto mercedes opsporing verzocht plattegrond

Ossehaarseweg

De locatie waar de auto en het slachtoffer werden achtergelaten, is tussen Coevorden en Dalen nabij de onverharde Ossehaarseweg.
Is u op 30 of 31 maart 2017 iets opgevallen in de buurt van die locatie aan het Stieltjeskanaal? Wellicht iets waar u eerder niet bij stilstond?

De uitzending wordt vandaag om 11.40 uur herhaald op NPO 2.

Bekende van de politie

De Telegraaf meldt vandaag dat het slachtoffer een bekende van de politie is. Volgens de Telegraaf wordt het slachtoffer van de kofferbakmoord vaak omschreven als keurige jongen, maar blijkt zijn verleden toch niet rimpelloos te zijn. Zo werd de man vorig jaar nog opgepakt voor de roof van een peperdure kraan. Familie en iemand uit zijn directe omgeving hebben dat gemeld aan de Telegraaf. De politie wil bevestigt noch ontkent dit. Zij willen niets over het verleden van het slachtoffer zeggen.

Volgens de Telegraaf zou het slachtoffer in financiële nood verkeren en vorig jaar nog een peperdure mobiele kraan voor grondverzetwerk hebben gestolen. Door de gps-zender in het werktuig kon de man worden gepakt. Bovendien zou de man betrokken zijn geweest bij het leegroven van wietkwekerijen. Een levensgevaarlijke bezigheid, want meerdere ‘rippers’, zoals wietdieven worden genoemd, zijn in het verleden al omgebracht.

Lees hier het hele artikel op de Telegraaf.nl.

(Bron: Opsporing Verzocht/Telegraaf / Afbeeldingen: Opsporing Verzocht)

 

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top