EEM Groepenkasten

4e Nederlandse BulliTreffen op het Sportlandgoed

bullitreffen, ado dasselaar, petra kroezeKlazienaveen/Zwartemeer – In het weekend van Hemelvaartsdag (donderdag) 5 t/m zondag 8 mei is er op het Sportlandgoed het ultieme weekend voor het alweer 4e maal het Nederlandse BulliTreffen. Het ‘BulliTreffen’ wordt opnieuw georganiseerd door Ado Dasselaar uit Klazienaveen en vriendin Petra Kroeze.

Bulli

Bulli’s zijn voor het merendeel oude Volkswagenbusjes, de meeste zijn omgebouwd tot een volwaardige camper, maar er zijn er ook die het eerste levenslicht gewoon als camper zagen. In het begin jaren 50 was dit natuurlijk iets bijzonders. Tegenwoordig zijn ze nog bijzonder, zozeer zelfs, dat er regelrechte Bulli-clubs zijn ontstaan. Oud en nieuw past bij een ‘BulliTreffen’ dan ook uitstekend bij elkaar.

Het Nederlandse BulliTreffen wordt op ‘Nederlandse’ wijze georganiseerd door Ado en vriendin Petra. Hun website is echter voor 99% in het Duits is geschreven. Dit omdat er bijzonder veel Duitse Bulli-teams op het evenement af komen en het bijzonder geliefd is in ons buurland om een Volkswagenbus te bezitten.

Vorig jaar bezochten maar liefst 170 Bulli-teams het Nederlandse BulliTreffen. Maar het zijn niet alleen de Duitse Bulli-teams die op het evenement afkomen, ze komen ook uit Nederland, België en Frankrijk, helemaal met hetzij een nieuwe/jonge Bulli dan wel met een oude nostalgische Bulli naar Zwartemeer. Bij de ouder typen ligt de hoogste snelheid zo rond de 80 à 90 km/u, en zijn nogal gevoelig voor zijwind. De eigenaar moeten dan ook wel bijzonder veel liefde koesteren voor zijn of haar “Bulli” om helemaal naar Zwartemeer te komen voor een weekend. Voor meer informatie klik hier.

Wanneer: 5 – 8 mei
Waar:
Sportlandgoed Zwartemeer
Verlengde van Echtenskanaal Noordzijde 2
7894 EA Zwartemeer
Nederland
Tel.: +31 591 31 46 54
E-mail: info@sportlandgoed.nl

Tripadvisor NL 600x300
from to
Algemeen


Back To Top