EEM Groepenkasten

5 Kilometer Drenthe Loopfestijn wordt IJstijd-4-Mijl

huldiging snelste klazienaveners klazienaveense atleten drenthe loopfestijn 2015 - 0Klazienaveen – Het startschot voor het 33e Drenthe Loopfestijn klinkt pas over ruim een half jaar, maar de voorbereidingen voor dit internationale loopevenement in Klazienaveen zijn echter alweer in volle gang.

Met het verzoek van veel deelnemers een route langs het Koning Willem Alexander Kanaal te zoeken is de organisatie aan de slag gegaan. Vervolgens kwam er iets heel bijzonders uit de bus; de “IJstijd 4 Mijl”.

De IJstijd 4 Mijl

Wat het Koning Willem Alexander Kanaal zo bijzonder maakt is dat deze nieuwe vaarroute dwars door de Hondsrug gaat. De Hondsrug is uniek door zijn ontstaan tijdens de voorlaatste IJstijd. Met een bijna kilometer dik ijspakket kwamen enorme zwerfkeien mee. Deze keien kregen een plek langs het IJstijdpad, waarop deelnemers aan de 4 Mijl langs het Koning Willem Alexander Kanaal lopen.

ijtijdpad kwak koning willem alexander kanaal klazienaveen

De start van de IJstijd 4 Mijl is in het centrum van Klazienaveen. Via van Echtenskanaal, Meridiaan, Noorderkeerkring, Mr. Ovingstraat, Kazerneweg, fietstunnel A37 en De Streek slaan deelnemers op de Mr. Ovingstraat voor de Trambrug linksaf het Oosterbos in. Daar passeren ze onder meer de Koppelsluis.

Aan het eind van het IJstijdpad langs het Koning Willem Alexander Kanaal komen de deelnemers weer op de Vastenow en vervolgen hun weg naar het centrum van Klazienaveen.

33e Drenthe Loopfestijn

Een onvergetelijke belevenis tijdens het 33e Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei 2016!

drenthe loopfestijn klazienaveen flyer 2016Back To Top