EEM Groepenkasten

5 mei vrij of niet?

Bevrijdingsdag 5 mei vrij of niet 2015Ben je 5 mei vrij of niet? Bevrijdingsdag, 5 mei, is in Nederland een officiële nationale feestdag. Toch betekent dat niet dat het automatisch voor iedereen een vrije dag is. Voor veel werknemers, maar ook werkgevers, bestaat daar veel onduidelijkheid over. Of je daadwerkelijk vrij bent op Bevrijdingsdag hangt volledig af van wat er in je arbeidsovereenkomst of in je cao staat.

Bevrijdingsdag 2015

Bevrijdingsdag is altijd op 5 mei, ook als dat op een zondag of een andere religieuze dag valt. Bevrijdingsdag valt in 2015 op een dinsdag.

Bevrijdingsdag vrij of niet?

Weet je niet zeker of je op Bevrijdingsdag vrij bent of toch moet werken? Vraag dat dan na bij je werkgever of raadpleeg je arbeidsovereenkomst of je cao.

Om de 5 jaar vrij

Niet iedereen is vrij op 5 mei en niet iedereen is elk jaar vrij op 5 mei. In veel cao’s is het zo geregeld dat je om de 5 jaar vrij bent op 5 mei. In veel gevallen is dat in 2015, 2020, 2025 en zo voorts. Per bedrijfstak is dat echter weer anders. In je cao of arbeidsovereenkomst staat dan ook of je op 5 mei gewoon doorbetaald krijgt of dat het je een snipperdag kost. Staat er niks over in je arbeidsovereenkomst of cao, dan bepaalt je baas of je wel of niet vrij bent op 5 mei.Back To Top