EEM Groepenkasten

De 5 mooiste fietspaden van Drenthe

Fietspad Koning Willem Alexanderkanaal Veenvaart KlazienaveenKlazienaveen – Het fietspad langs het Koning Willem Alexanderkanaal bij Klazienaveen is genomineerd voor de titel ‘Mooiste fietspad van Drenthe‘. Het fietspad kreeg de meeste stemmen als mooiste fietspad van de lezers van Dagblad van het Noorden.

Mooiste fietspad van Drenthe

Dagblad van het Noorden is de afgelopen tijd met de hulp van lezers op zoek gegaan naar het mooiste en slechtste fietspad van Drenthe. Er zijn heel wat fietspaden genomineerd. Dit zijn in willekeurige volgorde de 5 fietspaden die de meeste nominaties in de wacht sleepten voor de titel ‘Mooiste fietspad van Drenthe’.

Een jury van deskundigen onder leiding van verslaggever Willem Dekker test de geselecteerde fietspaden om tot één winnaar te komen. De testdagen zijn vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei.

Lees ook: Fietspad langs Koning Willem Alexanderkanaal genomineerd als Mooiste Fietspad

IJstijdpad Koning Willem-Alexanderkanaal

Reacties: “Mooi vlak betonpad, goede breedte. Door mooie natuur langs het water. Hier ontmoeten recreatie en natuur elkaar bij mooie rustplaatsen die door mens en natuur zijn gemaakt. Een stuk geschiedenis over zwerfkeien en Nederlandse innovatie de geweldige dubbele sluis in de veenvaart. Leuke vergezichten. Theehuis Groene Trambrug is een heerlijke plek om koffie of versnapering te nuttigen.”

Overige genomineerden

De andere genomineerde fietspaden in de top 5 zijn Commissaris Cramerpad in het Dwingelderveld, de Madijk in Tynaarlo/Eelderwolde, de Radiotelescoop – schaapskooi Dwingelderveld en het fietspad Gasteren – Schipborg.

Filmpjes

Kijk op de website van het Dagblad van het Noorden voor de filmpjes van de 5 mooiste fietspaden van Drenthe.

(Bron: dvhn.nl)

 Back To Top