EEM Groepenkasten

5 Oktober stemmen de leden over een fusie van vv Klazienaveen en vv Zwartemeer

fc klazienaveen logo fusie vv klazienaveen vv zwartemeerKlazienaveen – Woensdagavond 5 oktober houden vv Klazienaveen en vv Zwartemeer een algemene ledenvergadering waarbij de leden kunnen stemmen over de voorgenomen fusie van beide verenigingen.

5 Oktober stemmen

Deze algemene ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 5 oktober om 19.00 uur op het Sportlandgoed in Zwartemeer. De avond begint met een gezamenlijke presentatie over de voorgenomen fusie voor de leden van beide verenigingen. Na de presentatie gaan de leden van beide verenigingen ieder naar een eigen ruimte voor een toelichting van hun eigen bestuur. Daarna kunnen de leden over het voorstel stemmen. De uitslag van de stemming wordt vervolgens weer in de gezamenlijke ruimte bekend gemaakt.

Positief ten opzichte van fusie

Twee weken geleden presenteerde de fusiecommissie hun voorstel aan de besturen van vv Klazienaveen en vv Zwartemeer. Beide besturen staan positief ten opzichte van een fusie en beide voorzitters hebben al te kennen gegeven te verwachten dat een stemming over de fusie positief zal uitvallen. In 2008 is de jeugd van beide verenigingen al gefuseerd. Ook toen lag het al in de bedoeling om binnen enkele jaren ook de moederverenigingen te fuseren. Zowel de (hoofd-)sponsoren als de besturen van beide verenigingen, ondersteund door het fusierapport van de fusiecommissie, zijn van mening dat het nu de hoogste tijd voor een fusie is. Eén mooie voetbalvereniging met een goede toekomst in Klazienaveen: FC (Fusie Club) Klazienaveen. Na de fusie zal de nieuwe vereniging direct de grootste vereniging van de gemeente Emmen worden.

Lees ook: Besturen vv Klazienaveen en vv Zwartemeer positief over fusie: FC Klazienaveen

In april 2016 hebben de hoofdsponsoren van beide verenigingen, Heigro Compleet In Afbouw van vv Klazienaveen en BeWeRent van vv Zwartemeer, beide besturen uitgenodigd om over een fusie van gedachten te wisselen. Beide besturen reageerden hier positief op, waarop in mei 2016 een fusiecommissie is gevormd. Die commissie presenteerde 2 weken geleden hun voorstel aan beide besturen, waarna het vervolgens bekend is gemaakt.

Grootste vereniging van de gemeente Emmen

Het is nu dus aan de leden van beide verenigingen om hier een oordeel over te vellen. Indien de meerderheid van de leden van beide verenigingen vóór een fusie stemmen, dan gaan beide verenigingen vanaf 1 juli 2017 verder als één club: FC (Fusie Club) Klazienaveen.

De leden van beide verenigingen worden dan ook opgeroepen om allemaal te komen en hun stem te laten gelden. Voor leden die nog niet stemgerechtigd zijn mogen de ouders/verzorgers of gemachtigden hun stem uitbrengen.

fc klazienaveen folder stemmen vv klazienaveen vv zwartemeer fusie clubBack To Top