EEM Groepenkasten

53-jarige messentrekker uit Klazienaveen blijkt recidivist

politie houdt klazienavener aan lijnbus 300 mes messenKlazienaveen – De 53-jarige Klazienavener die in een bus in Emmen is aangehouden na bedreiging met een mes, blijkt al eerder iemand met een mes te hebben bedreigd.

Naar aanleiding van het bericht over een 53-jarige Klazienavener die in een bus in Emmen is aangehouden kregen wij berichten van verontruste lezers.

De 53-jarige Klazienavener is donderdag 9 februari 2017 ’s morgens in de bus, Qbuzz lijn 300, aangehouden na bedreiging van een medepassagier. De man bleek in het bezit te zijn van 2 messen.

Lees ook: Klazienavener met 2 messen aangehouden in de bus

Mes op de keel

Een verontruste lezer meldt dat het hierbij zou gaan om een man van Syrische afkomst die 2 dagen daarvoor ook al is aangehouden. De man had een 14-jarige jongen een mes op de keel gezet.
De politie was snel ter plaatse, maar zou volgens de lezer de zaak hebben afgedaan met de melding dat de man erom bekend stond een traumatische ervaring te hebben gehad in Syrië.

“Dat geeft de man natuurlijk nog geen vrijbrief om dan kinderen van 14 jaar vast te pakken en ten overstaande van z’n vriendjes een mes op de keel te zetten. Als de politie toen gewoon had ingegrepen en zou handelen naar de daad, dan had het voorval van donderdagochtend in de bus voorkomen kunnen worden.”, meldt de lezer (naam bij de redactie bekend).

Iets geknapt

“Enkele kinderen in Klazienaveen van rond de 14 jaar lopen nu met een trauma rond. Er is iets geknapt bij die kinderen, waardoor ze nu dure hulp van hulpinstanties nodig hebben om dit te verwerken. De vraag is of en zo ja, hoe ze hier dan weer uitkomen. Als de politie hierbij niets doet, is het een sneeuwbaleffect. Eerst de kinderen, dan de passagiers in de bus, en wie weet wat nog meer. En dan helemaal niet te spreken over het vervolg dat eraan wordt gegeven. Hij zal er vermoedelijk wel afkomen met een berisping, gezien zijn traumatische ervaring.”, aldus de lezer.

De ouders van de jongen zijn terecht ook zeer aangedaan. Ze zijn bang voor nog meer narigheid. “De politie deed het af met de woorden dat ‘de man nou eenmaal traumatische ervaringen heeft’. Voor hetzelfde geld denkt de man nu dat ze er toch niks aan doen en dat hij nu vrij spel heeft.”

Twee dagen na dit voorval, op die bewuste donderdag, heeft de man wederom iemand met een mes bedreigd, nu dus in de bus. De bus is staande gehouden door de politie en de man is aangehouden. In die bus zaten veel schoolgaande kinderen. Ook bij hen is de impact groot.

Onderzoek en hulp

Ondertussen lopen er wat onderzoeken en is het te hopen dat niet alleen de man in kwestie, maar ook de kinderen kunnen worden geholpen na dit bizarre voorval.
Voor de kinderen loopt er de hulp van slachtofferhulp. “Wij hebben daarin zeer veel vertrouwen en verwachten met die hulp de nare ervaringen tot het verleden te kunnen brengen, zodat er geen psychische schade bij de kinderen blijft in de toekomst.”, melden de ouders.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top