EEM Groepenkasten

745.000 euro voor regionale vaarcircuit Zuidoost-Drenthe

Veenvaart Klazienaveen Erica EmmenRegio – Het regionale vaarcircuit Zuidoost-Drenthe krijgt 745.000 euro ter beschikking uit het budget Vitaal platteland van de provincie Drenthe. Hiermee kunnen gemeenten voorzieningen aanleggen of vernieuwen doorvoeren langs de vaarroutes. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten de gemeenten zelf een subsidieverzoek indienen en ook zelf de helft van de kosten dragen.

Veenvaart

Gedeputeerde Rein Munniksma ziet de plannen als een kroon op investeringen die in de Veenvaart zijn gedaan. “De opening van het Koning Willem Alexanderkanaal in 2013 was een belangrijke mijlpaal. Met betere voorzieningen langs de vaarroutes komen we tegemoet aan de hoge eisen die toeristen en recreanten tegenwoordig stellen. Die kwaliteit draagt ook bij aan verhoogde leefbaarheid, een mooie omgeving en een sterke plattelandseconomie,” aldus de gedeputeerde voor plattelandsontwikkeling.

Impuls regionaal vaarcircuit

Het project ‘Verzilvering Veenvaart’ bestaat uit zes projecten in verschillende gemeenten. De projecten zijn op korte termijn uit te voeren.

  • Twee nieuwe aanlegplaatsen in het Grevelingkanaal in de gemeente Aa en Hunze en de up-grade van de kano-overstapplaats tot volwaardige ligplaats.
  • Creëren van een recreatief centrumkwartier in Nieuw-Amsterdam, inclusief aanlegsteiger en nutsvoorzieningen bij aanleg- en halteplaatsen.
  • Sanitaire en nutsvoorzieningen bij aanleg- en halteplaatsen in Oranjedorp.
  • Verbetering van de voorzieningen, zoals elektriciteitskastjes en watertappunt in de toeristische haven.
  • Toegankelijk maken van de scheepswerf in Coevorden voor de vaarverbinding.
  • Realiseren van een passantenhaven Zuiderpark/Alteveer met een gunstige ligging ten opzichte van het centrum van Hoogeveen.

De gemeenten hebben een individueel subsidieverzoek ingediend en dragen zelf ook de helft van de kosten. Zij maken gebruik van de expertise die bij de provincie aanwezig is met betrekking tot het ontwerp, onderhoud en beheer van de vaarwegen en de bijbehorende voorzieningen. Daarmee voldoen de plannen aan de randvoorwaarden die de provincie als eigenaar van (delen van) de vaarwegen stelt.

(Bron: www.drenthe.nl)Back To Top