EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 12

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 12, vandaag is Remko Jarig! We zijn aan de kust. Het is woensdag 18 november 2015.

Geweldig uitzicht op zee

Dag 12. Remko Jarig! We worden wakker met een geweldig uitzicht op zee. Kijk, dat is lekker wakker worden. Op dit soort momenten mis je het thuisfront. Ik besluit mijn meiden te bellen, heerlijk zittend in de ochtend zon en uitkijkend over zee.team schorpioenen, dakar, gambia, goed doel Rik en Mart waren al vroeg op, zij sleutelen aan de Patrol. Ze hebben nog steeds last van speling in het stuurgedeelte. Om het niet te technisch te maken hou ik het simpel: de bovenste stuurlagers die op een soort stuurbol liggen, daar zit nog speling op. De juiste afstelling op het lager wordt gedaan met shim-plaatjes, een soort pakking.

Aan de linkerkant zijn die niet aanwezig aan de rechterkant zitten er twee. De stuurlagers worden ook gewisseld van links naar rechts. De shim-plaatjes laten zij er vervolgens tussen uit. Alles weer in elkaar en de speling is weg, het is nog nooit zo goed geweest. We genieten van een heerlijk ontbijt met alles erop en eraan. De Belgen praten Frans en rekenen af.team schorpioenen, dakar, gambia Vandaag moeten we nog dik 400 km rijden maar we willen eerst nog off-road langs de kust. Het landschap is enorm ruig. De 4×4 auto’s kruipen er doorheen maar de Corsa moeten we hier en daar helpen.team schorpioenen, dakar, gambia We schieten maar langzaam op, zo gaan we die 400 km niet halen. De Corsa wil naar het asfalt om niet voor de eindstreep uit te vallen. Het is een moeilijk begaanbaar terrein. We besluiten van de piste af te gaan, naar het asfalt. Iedereen moet tenslotte aankomen in Dakar.team schorpioenen, dakar, gambiaOp het asfalt zijn het lange eentonige kilometers. Aan het eind van de middag besluiten we wat te eten aan zee. De duisternis valt al in, maar we moeten nog een heel eind. In het donker rijden is gevaarlijk en vermoeiend. Mensen lopen hier op straat zonder licht, levensgevaarlijk. Aangekomen bij de splitsing voor de camping, besluiten de Belgen door te rijden en op zoek te gaan naar een hotelletje. Wij gaan de camping op, het is laat er is niets en we zien ook niets. Het is pikdonker hier. Ons tentje opzetten daar hebben we geen zin in. We slapen wel in de auto.team schorpioenen, dakar, gambia

Welterusten.

(Einde dag 12)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 7

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 8

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 9

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 10

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 11

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top