EEM Groepenkasten

9 juni: Nachtzwaluwen en nachtelijke geluiden in het Bargerveen

nachtzwaluw vogel pixabayBargerveen – Vrijdagavond 9 juni houdt Staatsbosbeheer Het Veenland een excursie met als thema ‘Nachtzwaluwen en nachtelijke geluiden in het Bargerveen’.

De excursie vindt plaats in het zuidelijke deel van het Bargerveen natuurgebied. De groep gaat samen met gids Erik Bloeming op zoek naar de geheimzinnige Nachtzwaluw, een nachtactieve en vooral nachtvlinders etende vogel. “Bij rustig weer hoor je nu op vele plekken in het hoogveen zijn bijzondere, ratelende zang, en met een beetje geluk spotten we er een in de avondschemering!”, aldus Bloeming.

Ook over andere nachtelijke geluiden en de planten en dieren in het gebied vertelt de gids je onderweg, tijdens de ruim 2 uur durende wandeling.

Kosten

De excursie begint bij het Staatsbosbeheer Het Veenland aan de Kamerlingswijk OZ 83 in Zwartemeer om 21.00 uur en duurt ongeveer tot 23.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon en voor kinderen tot 12 jaar € 2,50.

Aanmelden verplicht

Wil jij ook meewandelen? Meld je dan aan via e-mail e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel 06 – 53 19 93 89.

Let op: dit betreft een stevige wandeling die niet geschikt is voor (kleine) kinderen en mensen die minder ter been zijn!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.meetingnature.nl.

(Afbeelding: Pixabay)

 

Uitgaan


Back To Top