EEM Groepenkasten

900 Miljoen Android-telefoons kwetsbaar door ‘lek’

android-telefoonAndroid-telefoons blijken opnieuw problemen te hebben met hun beveiliging. Metronieuws schrijft dat ruim 900 miljoen Android-telefoons kwetsbaar door een ‘lek’ zijn.

Volgens de Financial Times hebben beveiligingsonderzoekers nieuwe lekken in het besturingssysteem gevonden. Zeker 900 miljoen telefoons met Android als besturingssoftware zouden hier kwetsbaar voor zijn. Het lek zit in de chips van Qualcomm, een Amerikaanse chipfabrikant. Apparaten die een chip van Qualcomm gebruiken kunnen slachtoffer worden van malafide software die op het toestel wordt geïnstalleerd. Hackers kunnen vervolgens toegang krijgen tot alle gegevens op de telefoon en gesprekken eenvoudig afluisteren.

Nederland

Vrijwel alle Android-telefoons in Nederland maken gebruik van deze chips, meldt Metro. Hierbij gaat het onder andere om merken als HTC, Sony, Motorola, LG en Samsung. Om te voorkomen dat de malafide software geïnstalleerd wordt, is het aan te raden om apps alleen in de Google Play Store te downloaden. Google zegt zelf dat de problemen via de maandelijkse beveiligingsupdates verholpen kunnen worden. Bezitters van een Android-telefoon moeten de komende tijd extra op hun hoede zijn. Er circuleert momenteel namelijk malware die je hele telefoon kan wissen, zo waarschuwt het Deense beveiligingsbedrijf CSIS.

Het schadelijke stukje software verspreidt zich via SMS- en MMS-berichtjes, waarin de ontvanger wordt gevraagd om via een link een handig programma te downloaden. In plaats van een nuttige app download je echter een kwaadaardige malware, met alle gevolgen van dien.

(Bron: Metronieuws.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top