EEM Groepenkasten

90-jarige Dick Raymond aanwezig tijdens herdenkingen in Nieuw-Dordrecht

Nieuw-Dordrecht – Tijdens de herdenking op 4 mei in Nieuw Dordrecht is één van de nog levende bemanningsleden, de 90-jarige Dick Raymond, boordwerktuigkundige van het vliegtuig, een AVRO Lancaster, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Nieuw-Weerdinge neerstortte, aanwezig. Naast Dick Raymond is ook nog zijn toenmalige vlieger, Ken Lane, in leven.

Tijdens deze herdenkingen, waar ook vele familieleden van de omgekomen RAF-leden en ex-soldaten van “The British Legion” bij aanwezig zullen zijn, zal er een oude Spitfire overvliegen als eerbetoon alle alle slachtoffers en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog. Het hele gezelschap zal om 19.50 uur middels een stille tocht vanaf het gebouw “De Rank” naar de Algemene Begraafplaats gaan om de 24 gesneuvelde RAF-bemanningsleden die daar begraven liggen te eren. Om 20.00 uur zal bij de Gedenksteen “The Last Post” worden geblazen, waarna 2 minuten stilte in acht zal worden genomen en vervolgens de volksliederen van Nederland en Groot-Brittannië door de plaatselijke muziekvereniging “Volharding” ten gehore zullen worden gebracht.

Op 5 mei, Bevrijdingsdag, zal het hele gezelschap de expositie bij Collectie Brands bezoeken, waarna ze nog een lunch krijgen aangeboden.

Dick Raymond

Richard F. (Dick) Raymond was boordwerktuigkundige bij het 83e Squadron van de Royal Air Force Volunteer Reserve tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft een vliegtuig crash overleeft, is in een krijgsgevangenenkamp terechtgekomen en na de oorlog naar Engeland teruggekeerd. In 1980 heeft hij samen met zijn vlieger, Ken Lane, het monument onthuld.

Meer over Dick Raymond en het RAF-monument is te vinden op de website www.rafmonument.nl.

raf monument dick raymond nieuw dordrecht woiiBack To Top