EEM Groepenkasten

Aanmelden voor de 16e Lies van Urk prijs kan tot 19 februari 2016

lies van urk, prijsRegio – Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart in Emmen wordt voor de 16e keer de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie uitgereikt. De vrouw met het winnende initiatief ontvangt 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren.

In 2015 won Marga van der Wal van judovereniging Kodokan uit Schoonebeek de Lies van Urk prijs. Net als de vorige prijswinnaars zetten Marga en alle andere vrijwilligers zich met hun initiatief in om iedereen te betrekken in het sociale aspect van sport en samenzijn. De vrouwen die in aanmerking kunnen komen voor de prijs zetten zich vrijwillig in voor een initiatief gericht op emancipatie of participatie binnen de gemeente Emmen.

Voorselectie

De jury maakt vanuit een voorselectie  de uiteindelijke keuze uit drie eindfinalisten. De aanmeldingen worden beoordeeld op motivatie, presentatie en de mate waarin het bijdraagt aan emancipatie en participatie. De winnaar van de Lies van Urk prijs ontvangt de wisseltrofee en een bedrag van 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren of om het initiatief verder te ontwikkelen. Wethouder van Emancipatie, Jisse Otter, zal op 8 maart 2016 de winnaar bekend maken en de prijs uitreiken. De prijsuitreiking zal gaan plaatsvinden in zaal De Marke in wijk Angelslo aan de Statenweg 107 Emmen.

Aanmelden

Kent u iemand, of weet u een initiatief of bent u het zelf die voor deze prijs in aanmerking kan komen? Aanmelden kan tot 19 februari 2016 via de website www.8maartgroepemmen.nl. Neem voor meer informatie contact op met Jannie Haan, telefoon 0591-624147 of via de website.

Lies van Urk

Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zij was in haar werk en op persoonlijke titel een groot voorvechtster voor emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld.

Wanneer:  dinsdag 8 maart
Aanmelden tot: vrijdag 19 februari, via deze link
Waar: De Marke Emmen

Algemeen


Back To Top