EEM Groepenkasten

A37 uren dicht na ongeluk met vrachtwagen

Ambulance Ziekenwagen KlazienaveenZwartemeer – Dinsdagochtend was de A37 ter hoogte van de grensovergang Nederland-Duitsland bij Zwartemeer urenlang afgesloten. Oorzaak was een ongeluk met een vrachtwagen die, nog net in Duitsland, tegen de vangrail in de middenberm was aangereden.

De dieseltank van de vrachtwagen werd hierbij beschadigd, waardoor er tientallen liters diesel op het wegdek stroomde. Zowel de Duitse als de Nederlandse brandweer was ter plaatse om hulp te verlenen.

Vrachtwagen in de middenberm

Bij het ongeluk is de chauffeur gewond geraakt aan zijn hoofd en naar een ziekenhuis in Nederland overgebracht. Oorzaak van het ongeval was dat de vrachtwagencombinatie met zijn rechterwielen van de weg geraakte en hierdoor in de zachte berm terecht kwam. Toen de vrachtwagen na enkele tientallen meters weer op de rijbaan terecht kwam sloeg het in de middenberm tegen de vangrail. De combinatie schaarde en werd hierbij zwaar beschadigd.

De rechterrijstrook van de A37 werd net even over de grens in Duitsland afgesloten. Een groot gedeelte van de afgelopen nacht werden opruimingswerkzaamheden uitgevoerd, waarbij de A37 ter hoogte van de Nederlands-Duitse grens in beide richtingen werd afgesloten. De rijbanen zijn inmiddels weer vrijgegeven voor verkeer.

(Bron: emmen.nu)Back To Top