EEM Groepenkasten

Aangifte doen van internetoplichting alleen nog met DigiD

digiDAangifte doen van internetoplichting kan vanaf heden alleen nog met behulp van je DiGiD. Vanaf de zomer 2016 heb je voor alle online-aangiftes je DigiD nodig.

Wel blijft de mogelijkheid bestaan om op het politiebureau aangifte te doen en in sommige gevallen kan het telefonisch of zelfs bij u thuis. Voor meer informatie hierover belt u met 0900-8844.

DiGiD

DigiD wordt door steeds meer overheidsdiensten gebruikt als online legitimatiebewijs. Het is een soort digitale vervanging van het rijbewijs of paspoort waar u zich normaal gesproken aan de balie mee legitimeert. Een DigiD is strikt persoonlijk en gekoppeld aan uw Burgerservicenummer. Daarom maken steeds meer overheidsdiensten er gebruik van, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst. U gebruikt uw DigiD vermoedelijk al wel bij de online-aangifte van de inkomstenbelasting.

Eerste stap

Dankzij het koppelen van online aangiftes aan een DigiD, weet de politie zo goed als zeker dat de informatie gedeeld word met de juiste persoon.  De invoering van DigiD word gestart met het delict internetoplichting, maar zoals gezegd vraagt de politie vanaf de zomer dit jaar bij alle andere online-aangiftes om uw DigiD. De nu ingevoerde DiGiD  maatregel is slechts een eerste stap naar een nog moderner politieapparaat.

Nog geen DigiD?

Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen via de rijksoverheid: https://digid.nl/aanvragen.

Meer informatie

Indien u nog meer vragen hebt over DigiD, kunt u terecht op de website van de rijksoverheid: https://www.digid.nl/vraag-en-antwoord/

(Bron: politie.nl)Back To Top