EEM Groepenkasten

Aangifte doen via videoverbinding

politie-uniform

Regio – In Drenthe blijven drie grote, volledig uitgeruste politiebureaus overeind: Assen, Emmen en Hoogeveen. Daarnaast komen er grote steunpunten in Meppel, Klazienaveen, Exloo en Roden/Leek. In Gieten, Vries, Diever, Zuidwolde en Beilen komt een zogeheten klein steunpunt. Op dagen dat er geen bezetting is, kan er vanuit de steunpunten in Klazienaveen, Beilen en Leek/Roden een online videoverbinding worden gemaakt met een agent elders in de provincie. Op deze manier kunnen mensen dan toch bijvoorbeeld aangifte doen.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie sluit de komende 10 jaar 200 politiebureaus. Dit is een gevolg van de vorming van de nationale politie en het feit dat mensen steeds vaker aangifte doen via internet. Verspreid over heel Nederland blijven er 167 volwaardige politiebureaus over en worden er 100 grote en 300 kleine steunpunten ingericht.

Van de drie noordelijke provincies telt Drenthe straks het minste aantal volwaardige politiebureaus, waar een zogeheten basisteam is ondergebracht en die permanent worden bemand. Drenthe houdt er drie, Groningen zeven en Friesland zes. Coevorden krijgt in dit verhaal een soort status aparte. Het blijft wel een bureau van waaruit agenten hun werk doen, een uitvalsbasis, maar er wordt geen volledig basisteam in ondergebracht

Volgens politiewoordvoerder Pieter Boomsma is het werk van de politie niet afhankelijk van de aanwezigheid van politiebureaus. ,,Wij moeten overal kunnen werken en kunnen ook overal werken. En dat kan ook heel goed op afspraak in een ruimte in een gemeentehuis. Mede door de gemakken van de digitale snelweg zijn we altijd te bereiken.”

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top