EEM Groepenkasten

Aanleg Bospark Collectie Brands van start gegaan

collectie brandsNieuw-Dordrecht – De afgelopen twee weken is een ploeg van Buurtsupport tezamen met vrijwilligers van Museum Brands met kettingzagen en ander groot materieel aan de slag gegaan in het circa drie hectare bos achter het museum Collectie Brands. Het is de bedoeling om het nu nog erg ruwe terrein te herscheppen in een bospark of bostuin.

Hiervoor is het helaas noodzakelijk dat er veel bomen worden geveld. De boomstronken worden met een kraan door de firma Holsscher uit Klazienaveen, geheel belangeloos, uit de grond getrokken.  Er worden paden aangelegd en plekken klaargemaakt waar oude (landbouw)werktuigen onder afdakjes komen te staan. Door het reclamebureau Speer uit Emmen worden hiervoor de nieuwe informatieborden geleverd.collectie brandsIn de bostuin staan al een aantal oude werktuigen, die zullen worden opgeknapt. Dit jaar wordt de komst van nog meer werktuigen verwacht.
Naast het insectenhotel, dat er al staat, komt er ook een huisvesting voor een bijenkolonie.collectie brands De grafstenen uit de collectie van Jans Brands zullen worden opgeknapt en herplaatst. Ook staat er al een tuinhuisje, waarbij een picknickplek en een barbecue-plaats zal worden aangelegd. Hierdoor ontstaat er de mogelijkheid voor groepen en gezinnen daar te kunnen vertoeven. In de bostuin worden plekken vrijgemaakt voor kramen voor eventuele te houden kunst- en boekenmarkten in de komende jaren.Coll_Brands aanleg tuin (9) Coll_Brands aanleg tuin (10) Coll_Brands aanleg tuin (2) collectie brandsBack To Top