EEM Groepenkasten

Aardbeving van 2.3 op schaal van Richter bij Emmen ook gevoeld in Klazienaveen

aardbeving emmen zuidoost drenthe klazienaveen schaal van richterEmmen/Klazienaveen – Emmen is gisteravond rond 23.34 uur getroffen door een aardbeving met een kracht van 2.3 op de schaal van Richter. De schok is niet alleen in Emmen gevoeld, maar ook uit Klazienaveen en Zuidbarge kwamen meldingen dat de beving gevoeld is.

Epicentrum ten noorden van Noordbarge

Volgens het KNMI lag het epicentrum van de aardbeving ten noorden van Noordbarge, vlakbij de Schapenveenweg. Het KNMI laat bij monde van Läslo Evers weten nog niet te weten wat de oorzaak van de beving is. Dat moet volgens Evers nog worden uitgezocht.

Ook diverse bewoners uit Emmermeer en Noordsleen melden dat ze de beving hebben gevoeld.

Eerder al aardbeving in Hellum (Groningen)

Gisteravond rond de klok van 20.05 uur was er ook al een aardbeving in Hellum, provincie Groningen. Die beving had een kracht van 3.1 op de schaal van Richter. Volgens Evers hebben deze bevingen echter niets met elkaar te maken, omdat ze 50 kilometer uit elkaar liggen. De beving bij Hellum zou het gevolg zijn van gaswinning.

De NAM heeft tegenover RTV Drenthe laten weten op de hoogte te zijn van de beving, maar dat ze niet willen speculeren of op de zaken vooruit willen lopen en dat de oorzaak van de beving eerst moet worden onderzocht. Er zijn nog geen schademeldingen binnengekomen na de beving in Emmen.

(Bron: RTV Drenthe. Foto: KNMI.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top