EEM Groepenkasten

Acht vrijstaande woningen aan het oude marktplein

zandvlakte de snikkeKlazienaveen – Er worden 8 vrijstaande woningen gebouwd aan het oude marktplein in Klazienaveen. GT Invest BV uit Klazienaveen heeft daarvoor een plan ingediend bij de gemeente Emmen.

De huizen worden gebouwd op het stuk grond waar voorheen het sociaal cultureel centrum De Snikke stond. De Snikke werd in 1973 gebouwd en vorig jaar gesloopt. De nieuwe woningen zijn bedoeld voor 50-plussers.

Geen hoogbouw

GT Invest BV is een bedrijf van de Klazienaveners Thieme Groote en Bennie Tenfelde. De gemeente Emmen kan volgens Groote prima leven met het plan. “De omwonenden zijn ook ingelicht en zij waren tevreden. Ze zijn vooral blij dat er geen hoogbouw komt.”, aldus Groote tegenover het Dagblad van het Noorden.

Op het moment dat de woningen worden gebouwd zal de gemeente het oude marktplein een opknapbeurt geven. Daarbij wordt het straatwerk onder handen genomen, komen er stroompunten voor evenementen en komt er volgens Groote ook meer groen.

Samen aan de Markt

“Samen aan de Markt”, dat is de naam van het project. De vrijstaande woningen zullen een vraagprijs krijgen welke tussen de € 295.000 en € 325.000 zal liggen. Alle huizen zullen een slaapkamer en een badkamer beneden krijgen en nog 2 slaapkamers op de 1e etage.

Het oude marktplein blijft beschikbaar voor evenementen. “Zeven grote evenementen per jaar.”, aldus Groote. Het ontwerp van de nieuwbouw is gemaakt door bouwkundig ontwerp- en adviesbureau Walda uit Zwartemeer.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top