EEM Groepenkasten

Actie Brede School, gemeente Emmen en Atlas Theater “een ramp”

atlas theater komt dat zienRegio – “Komt dat zien!” Met die woorden kregen de kinderen van de basisscholen in de gemeente Emmen een brief waarmee de Brede School en de gemeente Emmen de jongeren uitnodigt om een GRATIS voorstelling in het nieuwe Atlas Theater bij te wonen. Gisteren kregen vele kinderen de brief mee naar huis, maar kwamen van een koude kermis thuis.

GRATIS voorstelling

De kinderen kregen gisteren de uitnodiging mee naar huis waarmee ze, onder begeleiding van 1 ouder/voogd en maximaal 1 kaart per huishouden, van 3 november 2016 tot en met 8 april 2017 op diverse data GRATIS een leuke jeugdvoorstelling kunnen komen bijwonen in het atlas theater. Gisteren vanaf 12.00 uur kon er worden gereserveerd. Reserveren kan, zoals in de brief staat, tot en met 31 december 2016, maar vol is vol!

“Dood vogeltje”

Thuis gingen vele enthousiaste ouders direct naar de website van het Atlas Theater om te reserveren, maar dat bleek helaas niet te kunnen. De codes bleken niet te werken. Wat blijkt nou het geval te zijn: vele kinderen hebben in plaats van gisteren (maandag 10 oktober 2016) al vorige week donderdag de brief te hebben gehad. De contactpersoon die gemeld wordt op de folder blijkt ‘op vakantie’ te zijn. Ouders die naar het Atlas Theater belden kregen te horen dat de voorstellingen al vol zitten en dat er vorige week al kaarten waren uitgedeeld. Het door de gemeente uitgezette budget bleek al op te zijn voordat de kinderen met de uitnodiging in huis kwamen. Er blijken nog wel plaatsen beschikbaar te zijn, maar die moet je dan zelf betalen. Kinderen die gisteren ‘tussen de middag’ de brief nog mee naar huis namen of kinderen die pas om 15.15 uur met de brief thuis kwamen, hadden dus al bij voorbaat geen enkele mogelijkheid meer om nog te kunnen reageren. “Iemand blij maken met een dood vogeltje” wordt dit ook wel genoemd.

Ene teleurstelling naar de andere

Diverse ouders reageerden dan ook terecht heel verontwaardigd, teleurgesteld en/of boos op deze toch wel hele vreemde actie. “Super leuke actie gemeente Emmen”, “Een ramp!”, “Slechte reclame!”, “Direct om 12 uur gekeken..was alles al vol.(de meeste dingen dan)”, “Om 12.05 uur was het budget al op. Dan denk : welk budget?? Het is in ieder geval een veel te laag budget”, “Mooi lokkertje”, “Slaat echt nergens op”, “Probeerde direct om 12 uur al en was toen al een ramp!!! “NIET WERKENDE ACTIECODE”, “Hier ook drie blije meisjes uit school we mogen naar een voorstelling, thuis hup achter pc uitverkocht 3 huilende meisjes thuis bravo!!!”. Dat zijn slechts enkele van de vele tientallen reacties op Facebook.

Vele teleurgestelde kinderen dus. Het blijkt dat de kaarten die voor maandag zijn uitgegeven allemaal weer zijn geannuleerd, maar dat zorgt opnieuw voor vele teleurgestelde kinderen.

Een goed bedoelde actie welke in uitvoering absoluut niet de schoonheidsprijs verdiend.

Terechte vraag van één van de ouder: “Hoe lossen jullie dit op Brede school/ Gemeente Emmen en Atlas theater??”

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top