EEM Groepenkasten

Actiecomité ‘FNV De Trans’ eist terugkeer menselijke maat in het werk

fnvRegio – Morgen, donderdag 13 september, komt het actiecomité ‘FNV De Trans’ in actie voor het terugkeren van de menselijke maat in het werk bij de Drentse zorginstelling De Trans.

Het actiecomité, bestaande uit medewerkers van De Trans, overhandigt morgen tientallen schokkende verhalen aan hun directie. Deze schokkende verhalen bevatten voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de werknemers. Ook overhandigen de werknemers een eisenpakket met verbeterpunten. Deze eisen hebben zij zelf opgesteld om de dagelijkse gang van zaken bij de zorginstelling weer op niveau te krijgen.

“De weg kwijt”

“Zieke collega’s staan gewoon ingeroosterd”, “De zorg voor een stervende cliënt hebben we in eigen tijd gedaan”, “In 6 maanden ben ik ingezet op 24 groepen”, “Ziekte of een vrije dag van een collega, moeten we zelf maar oplossen”. “Dit zijn slechts enkele quotes van medewerkers van Stichting De Trans. Deze quotes geven wel aan dat de directie duidelijk de weg kwijt is.”, aldus Camara van der Spoel, bestuurder FNV Zorg & Welzijn.

Wat: medewerkers overhandigen tientallen verhalen, vastgeprikt op een prikbord, aan hun directie
Waar: naast De Trans Kinderboerderij, Brinkhof 10, Nooitgedacht
Wanneer: donderdag 13 september 2018 om 13.30 uur

“Problemen”

Over de problemen bij De Trans zegt Van der Spoel: “Financiële misplanning, verkeerde inzet van personeel, verkapte bezuinigingen die verkeerd uitpakken. De werkdruk is immens. De medewerkers hebben er genoeg van. Niet alleen voor zichzelf, maar misschien nog wel meer voor hun cliënten, waar zij elke dag met hart en ziel voor klaarstaan.”

“Afbraakplan”

De directie van De Trans is in de zomer zelf gekomen met een plan om verbeteringen door te voeren. De medewerkers van De Trans spreken zelf liever over een afbraakplan. In het plan van de directie werd bijvoorbeeld een vacaturestop ingevoerd, terwijl er te weinig personeel is en de werkdruk hoog.

Stichting De Trans is een Drentse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Het is onderdeel van zorginstelling Espria.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top