EEM Groepenkasten

Action haalt tattoostickers uit verkoop na schaafwonden

action tattoostickers schaafwonden klazienaveenKlazienaveen -Action heeft besloten om de ‘oranje gezichtstattoos’ per direct uit de schappen te halen. De winkelketen kreeg meerdere meldingen van klanten dat de stickers, welke worden verkocht in het kader van Koningsdag, wonden op het lichaam achterlaten na het verwijderen ervan.

Ook Fiona Sok uit Klazienaveen deed melding hiervan. “Er zitten brandwonden op de gezichten van mijn dochters.”, aldus Fiona. De dochters van Fiona kregen op Koningsdag van die stickers op hun gezicht. “Leuk, die oranje gezichtstattoos van de Action, en dat voor slechts 49 cent.”, dachten ze. Het probleem kwam echter ’s avonds, nadat ze de stickers had verwijderd van de gezichten van haar dochters Alaya en Leyanna. Een dag later bleken ze zelfs brandwonden op hun gezichtjes achter te hebben gelaten.

Brandwonden

“Ik had de stickers die ochtend op hun gezichtjes geplakt. Leuk, alleen daarna was het niet meer zo leuk. De stickers waren makkelijk te verwijderen met een washandje, net alsof je ’s ochtends je gezicht wast. Geen enkel probleem. De andere dag was het echter heel anders.”

Bij de meisjes van 3 en 5 jaar oud bleken plekken op hun gezichtjes te zitten daar waar de stickers hadden gezeten. Het waren zelfs een soort ‘brandwonden’ geworden. Op haar Facebookpagina doet Fiona haar verhaal. Op dit moment (zondagmiddag, red.) is haar verhaal al bijna 8.000 keer gedeeld. Op advies van de dienstdoende arts in de huisartsenpost behandeld Fiona de wonden van beide meisjes met vaseline.

Melding bij Action

Fiona deed toen haar beklag bij de vestiging van Action in Klazienaveen. “Ik was de eerste met deze melding.”, aldus Fiona. “Ze hebben het direct doorgegeven aan het hoofdkantoor. Ze vertelden me dat als er meerdere meldingen zouden komen dat ze een terugroepactie zouden starten.”

“Ik was de eerste met deze melding. Ze hebben het doorgespeeld naar het hoofdkantoor en hebben me gezegd bij meer meldingen een terugroepactie te starten.” De moeder van de twee meisjes behandelt de wonden op advies van de dienstdoende arts in de huisartsenpost nu met vaseline.

Een woordvoerster van Action meldde tegen over het AD dat ze inmiddels meerdere meldingen binnen hadden gekregen, zowel bij de klantenservice als op de Facebookpagina van Action. Action heeft daarom het product per direct uit de winkels gehaald. Zaterdagmiddag hebben alle vestigingen in Nederland een melding gekregen om alle stickers uit de schappen te halen. Alle klachten blijken het zelfde te zijn, maar volgens de woordvoerster weten ze bij Action nog niet hoe dat komt. Dat wordt maandag uitgezocht.

Op de vraag of Fiona Koningsdag nog wel gaat vieren met haar gezin, antwoord ze: “Jawel hoor, maar dan wel zonder stickers….”.

Terugroepactie

Via hun website laat Action het volgende weten:

“Wij roepen klanten, die in het bezit zijn van deze Oranje Gezichts Tattoos, op om dit product niet te gebruiken en terug te brengen naar een Action filiaal. U ontvangt dan vanzelfsprekend het aankoopbedrag terug.

Indien u deze tattoo onverhoopt toch heeft gebruikt, adviseren wij u de gebruiksaanwijzing op de verpakking te volgen. U dient de tattoo te verwijderen met wondalcohol of babyolie. Bevochtig de tattoo met wondalcohol of babyolie, wacht 10 seconden en wrijf de tattoo met een watje weg.

Voor meer informatie kunt u vandaag (zondag) tussen 11:00 en 16:00 uur en vanaf morgen tijdens kantooruren contact opnemen met onze afdeling Klantenservice via telefoonnummer 0228-565656.

Onze welgemeende excuses voor het eventuele ongemak.

Action”

(Bron: AD.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top