EEM Groepenkasten

Activiteiten Sint Maarten in Klazienaveen

sint maarten lampion lampionnenKlazienaveen – Net als vorig jaar, organiseren de Oecumenische Werkgroep Klazienaveen en de winkeliersvereniging een korte bijeenkomst met aansluitend een vrolijke lampion optocht Sint Maarten door het centrum van Klazienaveen. Dit wordt gehouden op zaterdag 10 november.

Lees ook: 11 November: Sint Maarten

Lees ook: Vrijdag 11 november: Sint Maarten (ook weer bij de winkels)

Sint Maarten

Om 16.30 uur wordt in de St. Henricuskerk aan de Stellingstraat gestart met een verhaal over Sint Maarten en worden er samen Sint Maarten liedjes gezongen. De muzikale omlijsting is in handen van Marc Bruinewoud.

Het verhaal van Martinus en de arme man is een oud verhaal. Maar nog altijd vieren we het feest van Sint Martinus, beter bekend als Sint Maarten.

Elke jaar op 11 november gaan kinderen, met een lampion en een vrolijk liedje, bij de mensen langs. Om ze licht te brengen en vrolijk te maken!

Met de lampion door het centrum

Om ±17.15 uur wordt de organisatie overgenomen door de winkeliersvereniging Klazienaveencentrum.nl. Via een route gaat de optocht door het centrum van het dorp, richting het oude Marktplein/Esdalplein. De veiligheid wordt verzorgd door verkeersregelaars. Tijdens en aan het eind van de tocht zal er muziek zijn van een fanfareorkest.

Als afsluiting wordt er een verrassing uitgedeeld. Deze verrassing is mogelijk gemaakt door winkeliersvereniging Klazienaveencentrum.nl.

Winkels

Op deze avond zijn de winkels in het centrum niet langer open vanwege Sint Maarten. Ouders/verzorgers wordt verzocht hun auto te parkeren op het Oude Marktplein.

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top