EEM Groepenkasten

Advies: voorlopig geen uitbreiding vleeskuikenbedrijf in Klazienaveen

vleeskuikens pluimvee pluimveehouder klazienaveen emmen vleeskuikenbedrijfKlazienaveen – De commissie voor de milieueffectrapportage, de mer, adviseert de gemeente Emmen om voorlopig geen beslissing te nemen over de uitbreiding van vleeskuikenbedrijf Hermes Pluimvee BV in Klazienaveen. Datzelfde geldt ook voor vleeskuikenbedrijf Buijs VOF in Emmer-Compascuum.

Milieueffecten

De commissie is van mening dat de huidige rapporten over de milieueffecten van de uitbreidingen onvoldoende zijn. Het advies van de commissie aan de gemeente is dan ook om beide rapporten aan te laten passen en daarna pas een besluit te nemen. Eerst moeten de gevolgen voor het milieu van de veehouderij goed worden beschreven, zodat ook alle milieuvriendelijke technieken tijdig in beeld zijn.

Uitbreiding

Harmes Pluimvee B.V. in Klazienaveen wil zijn vleeskuikenhouderij van 123.500 naar 248.500 vleeskuikens. Ook komen er een mestdrooginstallatie en een mestverbrandingsinstallatie. Buijs VOF wil haar vleeskuikenhouderij van 40.000 uitbreiden naar 126.000 vleeskuikens. De bestaande stal wordt afgebroken en er worden drie nieuwe stallen gebouwd.

De commissie mer heeft alleen een adviserende rol, het College van Burgemeesters en Wethouders beslist uiteindelijk over de uitbreidingen.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top