EEM Groepenkasten

Afvalbrand in Nieuw-Dordrecht is onder controle

brand b&b afval recycling nieuw-dordrechtNieuw-Dordrecht – De afvalbrand die sinds woensdag aan de Oosterwijk WZ bij een afvalverwerker in Nieuw-Dordrecht woedt is onder controle. Dat meldt de gemeente Emmen op haar website.

Brand meester

Gisteravond rond 21.30 uur heeft de brandweer het signaal ‘brandmeester’ gegeven. Dit betekent dat de brand onder controle is.

Lees ook: Nablussen brand recyclingbedrijf Nieuw-Dordrecht kan nog dagen duren

Schadelijke stoffen

Het is nog niet duidelijk of er schadelijke stoffen bij de brand zijn vrijgekomen. Het onderzoek is nog niet afgerond. Zodra hier meer over bekend is zal de gemeente Emmen dit op haar website bekend maken.

Het is mogelijk dat bij de brand dioxines zijn vrijgekomen. Dioxines kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen als u besmet voedsel eet. Momenteel verricht het RIVM metingen om te bepalen of deze dioxines zijn vrijgekomen. Het duurt 2-3 dagen tot deze meetresultaten bekend zijn. Daarom wordt geadviseerd om uit voorzorg geen groenten en fruit uit eigen moestuin te eten. Boeren die in de directe omgeving van de brand een bedrijf hebben zijn via de Land en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) en het Waterschap geïnformeerd.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top