EEM Groepenkasten

Afvalscheiding van Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons

grijze containers area reiniging afval inzamelingKlazienaveen – Nog dit najaar moet het er dan zijn: de nieuwe afvalcontainer voor het scheiden van Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons, afgekort PMD. Echter niet zoals verwacht! Er komt namelijk geen nieuwe container voor de zogenaamde recyclebare grondstoffen, maar voor het restafval.

Chip

De nieuw te verstrekken container krijgt een lichtgrijs deksel en is tevens voorzien van een chip. Deze chip koppelt de betreffende container aan een adres en hierdoor zijn de inzamelroutes door Area eenvoudiger te optimaliseren. In de nieuwe container met lichtgrijs deksel gaat het restafval, de oude grijze container krijgt een PMD-sticker en gaat ingezet worden als PMD-container. Over de extra mogelijkheden van de functies van de chip wordt nog met geen woord gerept door de gemeente Emmen, want een chip kan meer, veel meer. De tijd zal het leren zeggen we dan!

Inzameling

De inzameling van het afval blijft gelijk, het restafval evenals het groente, fruit en tuinafval 1 keer per 2 weken en de inzameling van het PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) 1 keer per maand.

Kosten

De kosten blijven volgens de door de gemeente verstrekte informatie, voorlopig tenminste, gelijk; er hoeft niets extra betaald te worden, ook niet via de afvalstoffenheffing. De gemeente heeft de verwachting dat er meer en beter gescheiden gaat worden. Hierdoor gaat de opbrengst stijgen en kunnen de nieuwe containers uit de hogere opbrengsten van het restafval bekostigd worden.

Stoppen

De inzameling van het plastic afval met de oranje plastic zakken gaat stoppen.

Voor meer informatie kun je hier klikken. Of bel met 0800-0201042 (werkdagen van 8.30-17.00 uur)

(Bron: gemeente Emmen/Areareiniging)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top