EEM Groepenkasten

Al 30 jaar Foto Henk Heideveld in Klazienaveen

foto, henk, heideveld

Foto: MSL

Klazienaveen – Dit jaar, op 19 juli 2014 om precies te zijn, bestond Foto Henk Heideveld in Klazienaveen alweer 30 jaar.

Op 19 juli 1984 is de nu 63-jarige Henk Heideveld, geboren in Emmer-Compascuum, begonnen met zijn fotozaak in Klazienaveen. Daarvoor, op 19-jarige leeftijd, is hij begonnen te werken bij Foto Jong, toen nog gevestigd in het oude pand van Rijsdijk. In het begin deed hij heel veel werk in de doka. Destijds werden de reportages nog in het zwart/wit afgedrukt. Een tijdje later kwamen de eerste zwart/wit reportages met daarbij een paar kleuren foto’s.

Foto Henk Heideveld Klazienaveen

100-jarig bestaan

Na 15 jaar te hebben gewerkt bij Foto Jong wilde Henk echter meer. Hij wilde voor zich zelf beginnen. Op 19 juli 1984, ten tijde van het 100-jarig bestaan van Klazienaveen, was het eindelijk zover. Echter voordat hij het pand kon betrekken waar hij nu in zit moest hij echter eerst voor een maandje of 5 in een noodgebouw in verband met de nieuwbouw van het huidige pand.

Van reportages en pasfoto’s tot deskundig advies

 

Iedereen kan bij Foto Henk Heideveld terecht voor reportages, bedrijfsfotografie (zoals onlangs bij Scholtenszathe), studiofoto’s, pasfoto’s en alle apparatuur op fotogebied. Henk fotografeert iedereen van voor de geboorte tot na de dood. Ook voor deskundig advies kun je natuurlijk bij Henk terecht. Met zijn bijna 45 jaar aan vakmanschap kan hij iedereen van de juiste deskundige adviezen voorzien. Dat is dan ook de reden dat veel mensen nog steeds gewoon bij Henk hun camera’s en accessoires blijven kopen en niet op internet, want daar heb je deze adviezen nou eenmaal niet.

Foto Henk Heideveld Klazienaveen

Geen last van internet

“Last van internet heb ik eigenlijk niet,” zegt Henk, ”want ik kan prima met die prijzen mee. Het is vaak zelfs een voordeel, want veel mensen gaan zich vooraf goed informeren via internet en weten meestal al ongeveer wat ze willen als ze bij mij in de winkel staan. Doordat ik ben aangesloten bij Ring Foto, waar in totaal zo’n 2500 leden (vakfotografen) bij aangesloten zitten, kan ik uitstekend mee met de internetprijzen, want via Ring Foto kopen wij ook groot in. “

Verschil

Op de vraag welke grote verschillen hij merkt van nu ten opzichte van jaren geleden hoeft Henk niet lang na te denken. “Zo’n 20 jaar geleden waren er nog ongeveer 1.500 fotohandelaren. Op dit moment zijn het er nog geen 400 fotospeciaalzaken meer. Op dit moment ben ik nog de enige fotospeciaalzaak in de wijde omgeving, er is echter wel veel concurrentie voor het afdrukken.”, zegt hij.

“Een ander groot verschil is het afdrukken van foto’s. Vroeger ging ik zelf ontwikkelen in de donkere kamer. Later werden alle fotorolletjes opgestuurd naar grote centrales. Tegenwoordig druk ik het weer allemaal zelf of kunnen de mensen hun eigen digitale foto’s bij mij in de winkel afdrukken. Op mijn eigen printer kan ik afdrukken maken tot 60×100 cm. Ook afdrukken op canvas, hout, glas, 3D in glas en digitale fotoalbums zijn allemaal mogelijk.”, aldus Henk.

Ondanks zijn inmiddels 63-jarige leeftijd werkt Henk nog steeds met heel veel plezier in zijn zaak, net zoveel plezier als toen hij destijds is begonnen. Hij denkt dan ook nog absoluut niet aan stoppen. Wel ziet hij dat het werk veel meer verschoven is. Daar waar hij vroeger veel tijd stak in fotoreportages, vaak wel meerdere reportages per dag, is hij nu veel meer bezig met andere dingen, zoals adviseren, afdrukken en foto retoucheren via de computer.

Foto Henk Heideveld Klazienaveen

Het noodgebouwtje

Foto Henk Heideveld Klazienaveen

Het eerste winkelpandBack To Top