EEM Groepenkasten

Albert Roelofs vindt flessenpost dat 6 jaar onderweg was

flessenpost albert roelofs klazienaveen dominicaKlazienaveen/Dominica – Je loopt niet elke dag langs het strand dat je een fles vindt met daarin een brief met een boodschap dat 6 jaar onderweg is geweest. Albert Roelofs uit Klazienaveen overkwam het.

Albert liep op 31 december 2016 tijdens een vakantie op Dominica, samen met Lena James van de Classique Guest House in Marigo, over het strand in de buurt van de monding van de rivier De Melville Halle drijfhout in te zamelen. Toen zagen ze de fles liggen.

Nieuwsgierig pakten ze de fles. “Pas toen realiseerden wij ons dat er iets in zat.”, aldus Albert. Toen ze de fles hadden geopend, zagen ze dat er een briefje in zat. Een briefje, geschreven in het Duits.

Juni 2010

Albert kent wel wat Duits, dus hij begon het briefje te lezen. Het bleek dat de fles in de buurt van de Canarische Eilanden in zee was gegooid door een 10-jarig meisje, echter al rond juni 2010, dus 6,5 jaar geleden! De fles is uiteindelijk, na een reis van 6,5 jaar door de zee, gestrand op Dominica, in Melville Hall, en gevonden door Albert Roelofs en Lena James.

flessenpost albert roelofs klazienaveen dominica

Albert heeft de brief vertaald vanuit het Duits naar het Engels.

De Engelstalige versie van de brief in de fles luidt als volgt:

“Hello,

My name is Stella, and I am 10 years old, and from Germany
Now I am on the ferrie from Gomera to Tenerife
I had holidays from 16 june till 22 june (2010)on the Island Gomera, and had a
beautiful time over there,
I was with my sister and my father and my father’s girlfriend and her
son, also a friend of my father’s girlfriend and her daughter, they
stayed even longer than us.
We had a appartment in the valley next to the ocean, and we need only 10
minutes to walk down to the beach.
I would be apriciated when you would answer my letter.”

Contact via WhatsApp

Haar naam en adres waren duidelijk genoeg te lezen, dus gingen ze op zoek naar het destijds 10-jarige (nu dus inmiddels 16-jarig) meisje. Ze hebben contact weten te krijgen met haar vader. Die heeft het doorgegeven aan het meisje, waarna het meisje vervolgens via WhatsApp reageerde. “We hebben haar toen enkele foto’s en een filmpje gestuurd van het strand en de fles.”, aldus Albert. “Stella is nu 16 jaar oud, dus de fles heeft meer dan 6 jaar gezworven op de oceaan, van Gomera naar Dominica.”

“Het meisje vertelde dat ze de brief had geschreven, het in een fles had gedaan en het vervolgens in zee had gegooid. Ze hoopte dat iemand het zou vinden en het bij haar terug zou bezorgen.”, vertelt Albert. “Onvoorstelbaar dat zo’n fles na een lange zeereis van meer dan 6 jaar uiteindelijk strand op Dominica. Ik heb geen idee wanneer de fles precies is aangespoeld, maar het is gewoon geweldig om die fles daar zo te zien liggen.”

Uitnodiging

“Het meisje was ontzettend enthousiast dat we haar fles hadden gevonden, maar ze had geen idee waar Dominica lag. Ze dag eerst dat het de Dominicaanse Republiek was. We hebben daarom het meisje uitgenodigd om naar Dominica te komen.”

Albert is op 3 januari jl. weer huiswaarts gekeerd, met de fles, om die te herenigingen met zijn eigenares.

flessenpost albert roelofs klazienaveen dominicaBack To Top